Националната избирателна комисия на Сиера Леоне на 7 март тази

...
Националната избирателна комисия на Сиера Леоне на 7 март тази
Коментари Харесай

В Сиера Леоне се проведоха блокчейн избори за президент

Националната изборна комисия на Сиера Леоне на 7 март тази година организира първите в света избори за президент с потреблението на блокчейн.
TechCrunch заяви, че в изборите са взели присъединяване към 70% от популацията на страната. Технологията за гласоподаване, основана на блокчейн, е създадена от започващата компания Agora.

Agora публично съобщи, че гласуването с потреблението на блокчейн е изцяло анонимно. Всеки глас се записва в блокчейн веригата. След приключването на изборите, всеки може да изтегли част от информацията и да разбере, дали в действителност неговият избор е отишъл където би трябвало и няма нежелани и противозаконни промени. Agora добавя, че по този метод изборите са обезпечено почтени, отворени и могат да бъдат напълно тествани когато и да е от всеки аспект.

Използването на блокчейн внезапно е понижило разноските по организирането на изборите, тъй като не се постанова разпечатването голям брой формуляри за гласоподаване. На 27 март ще се състои заключителното гласоподаване, при което ще бъдат изявени двамата претенденти за президенти, които при предходните гласувания са събрали най-вече гласове.

Неотдавна се появи информация, че този месец Австралийската фондова борса ще стартира потреблението на блокчейн за предпазване на данните за търговете, участниците и покупко-продажбите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР