Националната агенция за приходите се превърна в продавач на кучета

...
Националната агенция за приходите се превърна в продавач на кучета
Коментари Харесай

Пропуск в закона превърна НАП в продавач на кучета

Националната организация за приходите се трансформира в продавач на кучета откакто иззети в интерес на страната животни й бяха предадени от Българската организация за сигурност на храните, се разбра от репортаж на Българска национална телевизия.

Става дума за 75 животни, множеството от които преди година са избавени от развъдника на варненеца Веселин Лефтеров, където към тях е проявявана свирепост. Оттогава за за здравето и държанието им се грижи фондацията " Лъки хънт ".

Сега природозащитниците се притесняват, че в случай че животните бъдат продадени, могат да попаднат в ръцете на хора, които се занимават с осъществяване на кучешки боеве. " За нас въпросът не е някой да ни възвърне разноските. Законовата процедура не е приспособена за случаи като този. Искаме кучетата да бъдат дадени на хора със характерни потребности ", разяснява Филип Ромбаут от фондацията.

От Национална агенция за приходите са дали отговор на Българска национална телевизия, че законът ги задължава да продават на търгове в интерес на страната всички иззети имущества, а постъпленията се превеждат на централния бюджет след приспадане на разноските.

Евродепутатът Емил Радев (ГЕРБ, ЕНП) прикани в изявление за смяна в законодателството и въвеждане на най-хубавите европейски практики, тъй че животните да подадат там, където за тях ще се поставя грижа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР