Националната агенция за приходите работи по изцяло нов портал за

...
Националната агенция за приходите работи по изцяло нов портал за
Коментари Харесай

НАП пуска изцяло нов портал за електронни услуги

Националната организация за приходите работи по напълно нов портал за електронни услуги и най-често употребяваните електронни услуги ще бъдат реструктурирани през призмата на потребителския опит.

" До края на тази година порталът ще бъде въведен в употреба, тъй че подаването на данъчната декларация да е много по-интуитивен развой от настоящия ", заяви пред БНР представителят на приходната организация Росен Бъчваров.

Срокът за подаване на данъчните заявления за физическите лица изтича след броени дни . За разлика от този за фирмените налози, срокът не е продължен поради изключителното състояние, което провокира опашки пред редица клонове на Национална агенция за приходите в страната.

Над 80% от всички подадени досега заявления са подадени по електронен път , съобщи Росен Бъчваров.

Има сериозен напор и интерес към издаването на лични кодове . Около 900 хиляди българи сега имат личен код, посочи той.

Потребителите, които желаят да им бъде публикуван личен идентификационен код (ПИК) от Национална агенция за приходите, могат да го заявят с позвъняване на осведомителния телефон на приходната организация, по имейл, по пощата, както и през системата за несъмнено електронно връчване, поддържана от Държавна организация „ Електронно ръководство “.

В заявката за издаване на ПИК е належащо потребителят да уточни своите данни, наложително електронен адрес за преписка, както и желан от него офис на Национална агенция за приходите, в който ще получи издадения ПИК.

От съображения за сигурност, кодът се дава единствено персонално на клиента или на упълномощено от него лице в запечатан плик, тъй като всички дейности осъществени с ПИК, в това число подаване на заявления и документи, се смятат за саморъчно подписани.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР