Националната агенция за приходите проверява различни търговски обекти в столицата

...
Националната агенция за приходите проверява различни търговски обекти в столицата
Коментари Харесай

НАП и БАБХ проверяват хипермаркети и бензиностанции в цялата страна

Националната организация за приходите ревизира разнообразни търговски обекти в столицата и страната, оповестяват от Национална агенция за приходите. Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев сподели, че инспекциите в " Била " и ОМВ не са ориентирани против австрийския бизнес. Проверките в тези две вериги са по линия на обезпечителни ограничения за бюджета. Според думите му текат инспекции в още над 500 компании.
Прочетете още
Целта на контролните дейности е да се откри съблюдава ли се данъчното и осигурителното законодателство, както и ползва ли се режимът на наложително авансово обявление на артикули с висок фискален риск, който влезе в действие от 3 януари 2024 година Проверките се реализират взаимно с Агенция „ Митници “ и БАБХ.

От началото на годината до 9 януари електронната система на Национална агенция за приходите е издала близо 5200 неповторими номера на превозвачи, които са спазили условията и са подали информация в приходната организация за транспорт на артикули с висок фискален риск. След изработен разбор на заявените данни, Национална агенция за приходите поетапно ревизира разнообразни търговски обекти – огромни хранителни вериги, бензиностанции и други на територията на цялата страна. Фискалните инспектори наблюдават продажбата на артикули с висок фискален риск като месо, мляко, плодове, зеленчуци, олио, захар, горива и други по отношение на използването на наложителното авансово обявление, което е в действие от 3 януари.

„ Проверките са регулярни и няма нищо извънредно или преднамерено в тях. Те не са ориентирани към съответни компании. В рамките на своите пълномощия Национална агенция за приходите прави контролни дейности за да откри съблюдава ли се данъчното и осигурителното законодателство и прелюдия нов режим за авансово обявление “, съобщи изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР