Националната агенция за превенция на корупцията на Украйна (НАПК) съобщи,

...
Националната агенция за превенция на корупцията на Украйна (НАПК) съобщи,
Коментари Харесай

Киев добави алкохолния производител Bacardi към списъка на спонсорите на войната

Националната организация за предварителна защита на корупцията на Украйна (НАПК) заяви, че производителят на алкохол Bacardi е включен в листата на интернационалните спонсори на войната. Като причина от НАЗК показаха, че компанията продължава да развива бизнес в Русия и интензивно търси нови чиновници в страната, заяви " Комерсанть ".

„ След съветската инвазия Bacardi разгласи прекъсване на износа за Русия и преустановяване на вложенията в реклама, само че по-късно тази част изчезна от формалното изказване. След това компанията е траяла да доставя своите артикули на стойност милиони долари в Руската федерация и да търси нови чиновници посредством издание на разгласи за свободни позиции.

НАПК отбелязва, че съгласно Федералната данъчна работа на Русия приходите на съветското поделение на компанията - Bacardi Rus - са се нараснали през 2022 година с 8,5%, до 32,6 милиарда рубли, а чистата облага - до 4,7 милиарда рубли като по отношение на 2021 година тя отбелязва голям растеж с 206,5%. „ По този метод Bacardi Limited продължава да заплаща обилни налози в съветския бюджет, да поддържа стопанската система на Русия и да спонсорира експанзията против Украйна “, сподели НАПК.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР