Национална компания Железопътна инфраструктура (НКЖИ) е прекратила договора с изпълнителя

...
Национална компания Железопътна инфраструктура (НКЖИ) е прекратила договора с изпълнителя
Коментари Харесай

Модернизация на жп линията София-Елин Пелин е на 43%, трябвало да е готова през 2020 г.

Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ) е прекратила контракта с изпълнителя на плана за рационализация на жп линията София-Елин Пелин - българо-унгарския консорциум ДЗЗД " КЕЛЕТ АБ ".

Договорът е за 120 млн. лева без Данък добавена стойност и включва планиране, строителство и доставка на материали за 23-километровия железопътен сектор. Първоначалните периоди за довеждане докрай на обекта били до края на 2020 година От момента на подписването на контракта компанията правила главно доставки на материали, а напредъкът на самите строителни действия е едвам 43% , оповестиха от Министерството на превоза и известията.
 Със 120 млн. лева модернизират жп линията София – Елин Пелин
Със 120 млн. лева модернизират жп линията София – Елин Пелин

С 63 млн. ще бъде осъвременен секторът Скутаре - Оризово

Предстои НКЖИ да разгласи нова процедура за реализатор на дейностите по рационализация на жп линията.

Министерство и НКЖИ са направили инспекции по всички контракти за рехабилитация на железопътни линии в страната. Резултатите от тях демонстрират доста ниски равнища на действително осъществяване за по-голямата част от договорите , подписани от 2019 година до края на 2021 година Министър Николай Събев е разпоредил НКЖИ ще ускори контрола над строителните действия и качеството на осъществяване на дейностите по обектите. От ведомството означават, че компанията няма да утвърждава постъпили претенции за актуализация на стойностите на към този момент подписани контракти за строителство след извършени публични поръчки. В случай, че фирма-изпълнител заявява неспособност да извършва договорните си връзки, ще се преглежда и вид за прекратяването му.
 Прокопаха първите 70 м от най-дългия двутръбен жп тунел у нас
Прокопаха първите 70 м от най-дългия двутръбен жп тунел у нас

Предвижда се да бъде приключен за 3 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР