Национална асоциация на млекопреработвателите в България категорично подкрепя усилията на

...
Национална асоциация на млекопреработвателите в България категорично подкрепя усилията на
Коментари Харесай

Млекопреработвателите подкрепиха усилията на министър Танева

Национална асоциация на млекопреработвателите в България изрично поддържа напъните на министър Танева в помощ на българските производители на хранителни артикули в тази извънредно тежка и рискова обстановка.

Тази обстановка без аналог в новата българска история изправя цялата страна и целият ни народ пред изключителни компликации и го слага на ръба на оцеляването.

Искаме да изкажем нашите благодарности за държавническата и позиция и волята да се защитят родните производители, както и да се обезпечи и избави най-сигурния източник на препитанието на народа – българската хранително-вкусова индустрия.

Адмирираме и нейните старания да обезпечи на дребните производители път до потребителите, точно в този момент когато значима част от нормалните канали за продажба на стоката им са възпрепятствани или напряко затворени.

Всяко хранително произвеждане съставлява верига от действия. Млякото преди да се опакова или направи на сирене е създадено от десетки хиляди фермери на територията на страната.

Крах и банкрут на дружество значи провал и банкрут на десетките ферми които го доставят със сурово мляко. Това с изключение на всичко ще докара и до спомагателен растеж на безработните.

Не желаем да ограничаваме ничии права, алегорична е поддръжката която се изисква а точно да се изложат предпочитано продуктите - българско произвеждане. Това ще се отрази както на производители на храни по този начин и на неразривно обвързваните с български фермери и аграрни страни по цялата ос на земеделското ни стопанство с цел да стигне храната през днешния ден и с цел да може да стигне и на следващия ден до българският консуматор.

Земеделската стока е с стеснен период на валидност постоянно малотрайна - нужни са дейности незабавно тя не може да чака и просто да се скапе и изхвърли би трябвало да се откри най-прекия път до трапезата на хората. За това ние поддържаме и молим:90 % от комерсиалните площи на които се излагат млечни артикули да е предопределена за артикули създадени от предприятия опериращи на територията на Република България.

По този метод считаме, че ще осигурим опцията на застрашени производители да получат достъп до повече точки на продажба.

Ще подчертаваме и следим да се подсигурява високото качество, сигурност и проследяемостта на съответната стока, би следвало всички производители да имат интегрирана НАССР система и ISO, както и да се ревизира това те да не оперират в така наречен „ сив бранш “, който разяжда нашият отрасъл към този момент десетилетия.

Относно километрите залегнали в Проекта на Постановлението нашето мнение е, че по-просто и по- ясно би било като критерии за установяване на районен производител да се употребява регионалното административно систематизиране съществуващо в страната.

Предлагаме районния производител да има опция да продава в региона в която е регистриран индустриалният му обект както и в прилежащите /граничещите/ на нея области “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР