Националите на Нидерландия ще проведат среща с група чуждестранни работници

...
Националите на Нидерландия ще проведат среща с група чуждестранни работници
Коментари Харесай

Нидерландските национали поканиха на среща строителите на стадионите в Катар

Националите на Нидерландия ще проведат среща с група задгранични служащи в Катар, които са взели участие в структурата на стадионите и други уреди за Световното състезание, оповестява организация АП, цитирайки Нидерландската футболна асоциация. Дискусията е провокирана от опитите на европейската страна да промотира спазването на човешките права в държавата-домакин на идния шампионат. Нидерландците ще се срещнат с двадесетима представители на хората, работили по градежите в Катар.

" На първо време, ние отиваме Катар за купата. Няма обаче да забравим, че има неща и отвън футбола. За нас е значимо да срещнем хората, които са работили за основаването на оборудванията и ги каним на среща с тима, както и на наша подготовка ", съобщи селекционерът Луис ван Гаал на конференция.

Думите на Ван Гаал идват дни след апела на ФИФА тимовете да се съсредоточат върху Световното състезание, макар терзанията на интернационалната общественост за нарушаването на човешките права в Катар и законите против хомосексуализма. Различни организации за отбрана на човешките права настояват, че служащите в Катар са били принуждавани да се трудят над допустимото време и в неприятни условия. Счита се, че те са били и обект на дискриминация. 

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР