Национален протест срещу войната по пътищата се провежда в десет

...
Национален протест срещу войната по пътищата се провежда в десет
Коментари Харесай

Национален протест срещу войната по пътищата в 10 града в страната

Национален митинг против войната по пътищата се организира в 10 града в страната. Демонстрантите упорстват за незабавни ограничения против жестоките произшествия и по-строги санкции за убийците на пътя.
В София протестиращите затвориха придвижването по бул. " Сливница ", където на 8 май починаха годениците Ани и Явор, пометени от 18-годишен водач. Демонстрацията им стартира с едноминутно безмълвие в памет на жертвите.
Пешеходната пътека, на която бяха пометени Ани и Явор към този момент е осветена. Предстои построяването на нови пешеходни острови и нова маркировка. Във Варна протестиращите се събраха на емблематичната " Пътека на Лора ", на която през 2011 година почина 29-годишно момиче, блъснато от мотоциклетист, движил се с 113 км/ч.
На митинга пристигнаха нейните близки и доста представители на мотоклубове. Те упорстват да няма условни присъди при положение на породена гибел на пътя. От мотоклубовете оповестиха още, че стартират курсове за велосипедисти в учебните заведения, с цел да образоват подрастващите на пътните правила.
В Бургас протестиращи затвориха основния път към Южното Черноморие за към 30 минути. Те се събраха на лобното място на 22-годишния Тодор Тодоров и 46-годишната Ванча Байлова, които починаха на място, пометени от рейс. Близките им описват, че 3 години след случая претекстовете на съда за присъда против водача към момента не са подготвени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР