Национален протест на пътно-строителния бранш ще се проведе утре (13

...
Национален протест на пътно-строителния бранш ще се проведе утре (13
Коментари Харесай

Протест на пътни строители блокира АМ Хемус на входа на Варна

Национален митинг на пътно-строителния отрасъл ще се организира на следващия ден (13 април) на територията на страната, в това число и във Варна.

Организатори са Българска браншова камара “Пътища ” и Българска браншова асоциация „ Пътна сигурност “.

В София протестните дейности ще стартират в 9:00 ч. на пл. " Народно заседание ". На територията на страната те ще стартират от 9:00, а затварянето на придвижването - в 11:00 ч., оповестяват уредниците.

Във Варна местоположението на митинга е секторът от Автомагистрала " Хемус " на вход/изхода на града (до представителството на " Хюндай " и Комитово ханче).

Предвижда се затварянето на придвижването да стартира в 11.00 и да продължи до 11.30 ч., оповестиха от " Инжстрой " за Moreto.net.

Карта с локациите на митингите.

" УС на ББК „ Пътища “ и УС на ББА „ Пътна сигурност “ приканват Народното събрание на Република България да влезе във функционалностите си, като одобри плана за решение и даде опция на изпълнителната власт да извърши уговорките си. Разчитаме на Вашата почтеност и Ви призоваваме да предприемете своевременни дейности по разрешаване на поставените проблеми, погашение на дължимите суми на всички компании от сектора и съответното ръководство и поддържане на пътната мрежа на Република България ", пишат в декларация ББК „ Пътища “ и Българска браншова асоциация „ Пътна сигурност “.
Организациите показват, че положението на републиканската пътна мрежа е пагубно и акцентират, че потребността от незабавни ограничения не оставят друга опция на Българската браншова камара " Пътища " с изключение на да пристъпи към ефикасни протестни дейности. От Камарата припомнят за към този момент оповестените национални протестни дейности на 13 април на територията на цялата страна и пред Народното събрание.

" След близо една година липса на разплащания от страна на страната към бранш " Пътища " в Народното събрание постъпи план за решение за предприемане на дейности по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за Агенция " Пътна инфраструктура " да реализира дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, който получи поддръжката на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление ", пишат още те.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР