Натрупването на мъртви клетки, триенето, излагането на слънце или хормоналния

...
Натрупването на мъртви клетки, триенето, излагането на слънце или хормоналния
Коментари Харесай

Натурални средства против потъмнели лакти и колене

Натрупването на мъртви кафези, триенето, излагането на слънце или хормоналния дисбаланс могат да станат причина за тъмни колене и лакти. Тези елементи на тялото ни не се омазняват и е значимо да ги предпазим от сухота, посредством подобаваща грижа и хигиена.

Ще ви предложим 10 лесни, само че супер ефикасни техники, които да ви оказват помощ да подхранвате кожата си и да премахнете тъмните петна.

1. Краставица

Благодарение на свойствата си на избелване, краставицата е измежду най-ефективните способи да се отървете от тъмните колене и лакти. Тя отстранява мъртвите кафези на кожата и поддържа кожата ви овлажнена. Витамините А и С, които участват в краставиците, поддържат кожата красива и свежа.

Внимателно разтривайте дебели късчета краставица по лактите и коленете си за 15 минути.

Оставете го още 5 минути и по-късно изплакнете със студена вода.

Можете също да смесвате идентични количества сок от краставици и лимонен сок. Нанесете сместа върху коленете, лактите и подмишниците. Оставете я за 20 минути и изплакнете. Правете това всекидневно.

2. Лимон и сода за самун

Лимонът е отлична съставна част за изсветляване на кожата. Той е цялостен с антиоксиданти и витамин С, които подкрепят възобновяване на кожата и усъвършенстват тена на кожата. Содата за самун работи като гальовен и ефикасен почистващ препарат за избелване на тъмните сектори от кожата.

Вземете лимон и го разрежете на две половини.

Поръсете 1 супена лъжица сода за самун върху лимона.

Разтрийте лактите и коленете си за 1 минута.

Оставете го да стои за 15 минути, след което изплакнете с топла вода.

Повтаряйте един път на всеки 2 дни за стремежи резултат.

3. Алое вера и мляко

Алое верата съдържа субстанции, които оказват помощ за навлажняване на кожата и възстановяване на неравномерния тонус на кожата. Също по този начин има антибактериални и противогъбични свойства. Комбинацията от алое вера и мляко е елементарен и потребен метод за естествено изсветляване на кожата.

Смесете равни количества мляко и гел от алое вера и нанесете сместа върху кожата си.

Оставете я за една нощ и по-късно я изплакнете на идната заран.

Като опция, можете да извлечете гела от листата на алое вера и да го приложите на коленете и лактите. Оставете го за 20 минути, след което изплакнете с топла вода.

4. Картоф

Картофите са богати на катехолазни ензими, които естествено могат да облекчат тонуса на кожата ви. Ежедневната приложимост на картофи ще омекоти кожата ви и ще ви помогне да се отървете от тъмните петна.

Настържете картофите, изцедете сока и го нанесете върху кожата си.

Оставете го на кожата си за 15 минути, по-късно го изплакнете с вода.

Нанесете овлажнител.

Можете също по този начин да разтривате лактите и коленете си с картофи, нарязани на филийки, за към 10-15 минути и по-късно да се измиете.

5. Куркума

Куркумата е най-естественото средство за премахване на мъртви кафези от коленете и лактите, без никакви странични резултати. Тя съдържа съединяване, наречено куркумин, което понижава и контролира непотребната продукция на меланин, виновен за тъмните петна.

Смесете прахуляк от куркума с 1 ч.л. мляко.

Нанесете сместа върху коленете и лактите.

Масажирайте няколко минути и оставете да изсъхне естествено.

Изплакнете с топла вода.

Можете да добавите малко количество мед към сместа за по-добър резултат.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР