Чудодейно средство за вашата красота – вижте кое е то!

...
Чудодейно средство за вашата красота – вижте кое е то!
Коментари Харесай

Чудодейно средство за вашата красота – вижте кое е то

Чудодейно средство за вашата хубост – вижте кое е то! Това е в действителност неповторим артикул: той оказва помощ за ефикасното унищожаване на стриите и идеално защищава кожата от напукване през студения сезон. Подхранва кожата с мастни киселини, възвръща нейната разтегливост, подхранва повредената кожа, отстранява бръчките, омекотява кожата

Чудодейно средство за вашата хубост – вижте кое е то

Какаовото масло, което е студено пресовано, е в действителност неповторим артикул. Полезните му свойства влияят върху човешкия организъм както от вътрешната страна (при консумация), по този начин и извън (при потребление за козметични цели).

Какви са изгодите от какаовото масло?

главен източник на полифеноли отличен регулатор на метаболизма на мазнините в организма поради съществуването на магнезий укрепва сърдечния мускул благодарение на флаванолите, той подхранва мозъка, като усилва притока на кръв, изключително в областите, виновни за паметта и реакцията Благодарение на епикатехина, оказва помощ за възобновяване на еластичността на кръвоносните съдове

Какаово масло: грижа за лицето и косата

Какаовото масло е незаместим асистент в домашната козметология. Използва се елементарно и естествено, а резултатите няма да отнеме доста време, с цел да ги видите.

Какаовото масло има извънредно удобен резултат върху кожата. Тя става просто сияйна.

Какаовото масло оказва помощ за ефикасното унищожаване на стрии. Перфектно е за всеки вид кожа. Особено се предлага за грижа за суха и застаряваща кожа, както и за деликатната детска кожа. Перфектно защищава кожата от напукване през студения сезон. Попива идеално, без да оставя мазни следи по кожата.

Начин на приложение:

Преди да нанесете какаово масло върху кожата на лицето, тя би трябвало да бъде готова: почистена от остатъците от козметика и себум, и по-късно нанесете върху кожата маслото с леко загрята в ръка. За по-добро асимилиране, е хубаво маслото да се употребява вечер.

Какаовото масло е чудесно средство за грижа освен за кожата на лицето, само че и за косата. Това важи изключително за изискванията на актуалните градове, с обилие от източници на нездравословни субстанции. При контакт с косъма маслото укрепва структурата му от вътрешната страна, възвръщайки естествената издръжливост и искра на косъма. Козметолозите предлагат първо да разтопите какаовото масло на водна баня и по-късно деликатно да го втриете в корените на косата.

Какаово масло: приложимост в храните

При вътрешна консумация какаовото масло усъвършенства положението на кръвоносните съдове, вътрешните пластове на кожата и подкожната тъкан. Суровото какаово масло има най-силни антиоксидантни свойства, по този индикатор то няма съперници измежду другите масла.

 

И, най-хубавото! Какаовото масло има неповторим шоколадов мирис. Какаовото масло е един от главните съставни елементи в производството на шоколад. Остава в твърдо положение при стайна температура (22-27C), а при 32-36C към този момент се топи, т.е. точката му на размразяване е по-ниска от естествената температура на човешкото тяло, вследствие на това – същинският шоколад се топи елементарно в устата. С чисто какаово масло можете да си извършите същински шоколад вкъщи – прелестно наслаждение!

Рецепта за същински домакински шоколад

За да си създадем апетитен домакински шоколад ще ни би трябвало:

Какаово масло – 50 грама

Какаова маса – 100 грама

Щипка канела и индийско орехче, шушулка ванилия на усет

3 супени лъжици натурален подсладител: мед, гроздова захар или сироп от фурми

Метод на подготвяне:

Използваме метода на „ водната баня “. Когато се появят първите мехурчета, нагласете котлона на минимална степен и сложете какаово масло (и ванилови семена, в случай че има) във втория съд. Докато маслото се разтопи, нарежете какаовата маса. Когато маслото се разтопи изцяло, разбъркайте и прибавете настъргано какао, канелата и индийското орехче. Разбъркайте сместа, до момента в който се разтвори изцяло, след което прибавете подсладителя. Разбъркайте всичко още веднъж, извадете от „ ваната “ и изсипете в авансово готови форми.

Формите би трябвало да се слагат върху поднос и да се охладят до стайна температура, след което да се слагат в хладилника. Веднага след изсипването във формичките е уместно към получения шоколад да добавите заряд по ваш усет: ядки, стафиди, сушени горски плодове, захаросани плодове, годжи бери и други

Ако към какаовото масло добавите ядково мляко и малко сушени плодове (бели стафиди, кайсии, черници) или сладката билка стевия, тогава ще получим същински бял шоколад.

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР