Натовските съюзници на Великобритания предложиха съдействие на британските власти за

...
Натовските съюзници на Великобритания предложиха съдействие на британските власти за
Коментари Харесай

НАТО се включва в разследването за отровения шпионин

Натовските съдружници на Англия предложиха подпомагане на английските управляващи за следствието на опита за ликвидиране на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и неговата щерка, заяви РИА Новости, базирайки се на думите на генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг.

Бившият разузнавач, предал имената на съветски сътрудници на западното разузнаване, беше токсичен с веществото „ Новичок “, настоящо на нервната система на човешкия организъм. То е създадено с бойни цели в някогашния Съветски съюз.

Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че Русия стои зад покушението. Кремъл отхвърля. Столтенберг уточни, че членовете на алианса „ единомислещо осъждат тази офанзива “. От НАТО са предложили поддръжката си за следствието.

Отношенията сред Лондон и Москва се утежниха след случая. Обединеното кралство изгони 23 съветски дипломати, след което Москва предприе ответни ограничения. Руските управляващи даже показаха подозрения, че британците могат да стоят зад опита за ликвидиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР