НАТО реши да изпрати сигнал до руския президент Владимир Путин

...
НАТО реши да изпрати сигнал до руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

НАТО подготвя невиждано учение. Как е замесена България

НАТО реши да изпрати сигнал до съветския президент Владимир Путин и да покаже, че блокът е изцяло подготвен за военни дейности. 

Този сигнал ще бъдат военните учения Air Defender 23, написа вестник Bild, представен от задгранични организации.
-->
Мащабни военни учения на военновъздушните сили са планувани в Европа през юни. 

Очаква се това да бъде най-мащабното военновъздушно обучение в историята на НАТО - с присъединяване на 10 000 военни и 220 самолета. Военното обучение ще се организира от 12 до 23 юни, като в него ще вземат участие Военновъздушни сили на 25 страни. 

Всички интервенции ще се организират в европейското въздушно пространство под командването на немските Военновъздушни сили. Основната цел на ученията е да се създаде проект, който включва въздушен пердах за другарски и съюзнически военновъздушни сили. Участниците ще се стремят да подобрят взаимоотношението и в това време да показват силата на Северноатлантическия алианс.

25-те участващи страни възнамеряват да проучат по какъв начин техните военновъздушни сили биха си сътрудничили при положение на военна рецесия. Основно Air Defender 23 ще даде опция за оценка на взаимния авиационен отговор на хипотетична изключителна обстановка. 

В този подтекст Германия ще работи като център на груповата отбрана на европейското въздушно пространство Известно е, че за учението ще дойдат 23 разнообразни вида самолети, в това число американският F-35, разследващият аероплан Awacs и за първи път в историята транспортните самолети на японските Военновъздушни сили, написа blitz.bg. 

В Германия, по време на разгръщането могат да зародят проблеми с въздушния превоз, а също по този начин са вероятни промени в графика на полетите интервенции в Украйна. Изданията го назовават " сигнал за Русия и президента Владимир Путин ".

Военни специалисти считат, че Украйна ще се опита с всички сили да се „ придържа ” към ученията. И съгласно една версия точно с тях страната ще стартира оповестената на всички места контраатака.

„ И всеобщите полети както на тактически, по този начин и на стратегически разследващи самолети към южните и северните граници на Руската федерация най-вероятно ще бъдат съпроводени от провокации или опити за нанасяне на удари от страна на украинските формирования. “

Има и друго мнение, съгласно което ученията на НАТО са подготовка за огромна война с Русия. Според военния специалист Алексей Леонков, НАТО намерено споделя, че подготовката за война е в ход.

„ Преди отричаха, говореха завоалирано, само че в този момент не са срамежливи. Преди това имаха политика на по този начин нареченото въздържане, споделиха, че ще показват нещо на Русия. И в този момент те не показват, а приказват какво ще вършат по-късно, т.е. към този момент има целеполагане “, споделя специалистът.

По-рано съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че военните дейности на НАТО са придобили най-агресивна посока и Русия и нейните съдружници са били принудени да подхващат ответни ограничения във военно-ядрената сфера. По-рано стана известно, че се готви провокация с отработено нуклеарно гориво в Харков: ще обвинят Москва, ще заразят Европа.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР