НАТО подкрепя усилията на Турция да осигури износа на зърно

...
НАТО подкрепя усилията на Турция да осигури износа на зърно
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО подкрепя усилията на Турция да гарантира износа на зърно от Украйна

НАТО поддържа напъните на Турция да обезпечи износа на зърно от Украйна. Това сподели на конференция в навечерието на срещата на министрите на защитата на страните от Алианса в Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

„ Последният път, когато разговарях с турския президент Тайип Ердоган, той сподели, че поставя дейни старания за реализиране на съглашение за износа на зърно от Украйна. Подкрепям тези старания, уповавам се, че ще приключат сполучливо ", добави още Йенс Столтенберг.

НАТО ще обмисли потребността от в допълнение укрепване на източния фланг поради опасността от Русия и войната в Украйна, заяви Йенс Столтенберг. Той посочи, че министрите на защитата на страните от пакта през днешния ден и на следващия ден ще обсъдят съответните потребности на всяка от страните по източните граници на НАТО.

Генералният секретар означи, че Украйна към този момент е получила военно съоръжение от страните от пакта за милиарди долари. Съюзниците са решени да продължат доставките на въоръжение, в това число с огромен обхват, добави той. По неговите думи скоро може да се чака да бъде одобрено обезпечаването на дълготрайна поддръжка за Киев за прекосяване от руско към модерно въоръжение по стандартите на НАТО.

Столтенберг добави, че към момента не може да каже по кое време ще бъде открито решение, обвързвано с възраженията на Турция за приемането на Швеция и Финландия в НАТО. Търсим излаз, работим за набелязване на идващите стъпки, взимаме поради опасенията на всички съдружници, разясни той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР