НАТО и самолетостроителят "Боинг" ще сключат утре в Брюксел сделка

...
НАТО и самолетостроителят "Боинг" ще сключат утре в Брюксел сделка
Коментари Харесай

Боинг получава поръчка от НАТО за 1 млрд. долара

НАТО и самолетостроителят "Боинг " ще сключат на следващия ден в Брюксел договорка на стойност един милиард $, заяви пресслужбата на алианса.

Договорът ще бъде за доставка на нови самолети за системата на НАТО за ранно предизвестие. Системата за далечно радиолокационно разкриване и ръководство (AWACS) и до момента употребява самолети на "Боинг " на основата на модел, създаден в средата на предишния век. Повечето от тези остарели машини в годините бяха преоборудвани с по-съвременни мотори, с цел да дават отговор на условията за ограничаване на шума и замърсяването, съобщи БНР.

Системата AWACS служи за наблюдаване на въздушното пространство и се употребява в защита и нахлуване. НАТО разполага с десетки самолети, снабдени с радари с огромно покритие, осигуряващи работата на системата.

Церемонията по сключването на контракта на следващия ден ще се състои на летището в Брюксел. Договорът ще бъде подписан от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и ръководителя на "Боинг " Майкъл Артър. Предвижда се новите машини да подсигурят системата AWACS до 2035 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР