Натискът на американската фармацевтична компания Pfizer здравните регулатори да разрешат

...
Натискът на американската фармацевтична компания Pfizer здравните регулатори да разрешат
Коментари Харесай

Експерти скочиха на Пфайзер за третата доза

Натискът на американската фармацевтична компания Pfizer здравните регулатори да разрешат трета доза от тяхната COVID-19 ваксина към момента не е подсилен с доказателства, макар бързо разпространяващия се " Делта " вид на ковид. Това акцентираха специалисти по имунизациите, представени от " Ройтерс ".

Среща с американски здравни публични лица за разискване на въпроса е планувана за през днешния ден, прецизираха от Pfizer.

В изявленията за " Ройтерс " някои водещи специалисти по ваксини са сложили под въпрос обосновката на Pfizer и са настояли, че са нужни повече данни, с цел да се оправдае бустерна доза, изключително когато доста страни изпитват усложнения да ползват първите две дози ваксини, нужни за отбрана на своите жители.

Възходът на разновидността " Делта ", открит за първи път в Индия и в този момент преобладаваща форма на коронавирусни инфекции в доста страни, породи опасения дали наличните сега ваксини оферират задоволителна отбрана.

Няколко специалисти споделят, че ще бъде оправдана бустерна доза, в случай че има доста нарастване на хоспитализациите или смъртните случаи измежду имунизираните хора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР