НАТФИЗ Кр. Сарафов и Софийският университет Св. Климент Охридски организират

...
НАТФИЗ Кр. Сарафов и Софийският университет Св. Климент Охридски организират
Коментари Харесай

Африканско-карибски културен център откриват в София

НАТФИЗ " Кр. Сарафов " и Софийският университет " Св. Климент Охридски " провеждат разкриване на Африканско-карибски културен център в деня, в който Африка чества - 25 май, в аулата на НАТФИЗ на ул. " Стефан Караджа " 20 от 18 ч., научи ДУМА от Полина Арнаудова, пиар на НАТФИЗ.
Специално послание към гостите на откриването се чака да създадат проф. доктор Станислав Семерджиев, ректор на НАТФИЗ, и проф. дфн Анастас Герджиков, ректор на СУ. Сред формалните посетители ще бъдат посланикът на Република Южна Африка Табо Тахе, проф. Мадлен Данова, декан на Факултета по типичен и нови филологии на СУ, Патрик Андерсен (Ямайка), съавтор на концепцията за разкриване на центъра, Абгодемаку Сорел (Бенин), Жерар Дезире Нгуеле (Камерун), Сюзан Гитиму (Кения), Анджи Милс (Южна Африка). Всички, които ще участват на формалното разкриване на клуба, ще имат опция да се насладят на фотоизложба със фотоси от Мароко, предоставени от Владимир Карамазов.
НАТФИЗ ще означи откриването на културния център и с Африканско-карибска кинопанорама.
Майсторски клас на тематика " Африканското кино през XXI век в англоезичните страни " ще се организира на 25 май от 10 ч. в аулата на НАТФИЗ. Лектори са Сюзън Гитиму и Зорница-София. А от 14,30 ч. преподавател ще бъде Анджи Милс. 
Майсторският клас на тематика " Киното в Камерун: от Независимостта до наши дни " е на 26 май от 10 ч. в аулата на НАТФИЗ с преподавател Жерар Дезире. Темата на майсторския клас от 14,30 ч. е " Раждането и развиването на африканското кино във френскоговорящите страни ", преподавател е Агбодемаку Сорел.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР