Настояваме за здравен протокол и процедура за вота, издадени от

...
Настояваме за здравен протокол и процедура за вота, издадени от
Коментари Харесай

Хасан Азис: Искаме здравен протокол за вота

Настояваме за здравен протокол и процедура за вота, издадени от здравното министерство и ЦИК. Това съобщи във Facebook зам.-председателят на Движение за права и свободи и кмет на Кърджали инж. доктор Хасан Азис.

„ Парламентарните избори ще се проведат на 4 април 2021 година и на общините са им нужни процедура и здравен протокол, публикуван от Министерство на здравеопазването и ЦИК, за минималните санитарни и хигиенични условия към изборното помещение, изборните материали и членовете на СИК.

Както към този момент насочих своите оферти на консултациите при Президента и през днешния ден не преставам да подкрепям тези претенции ”, разгласи доктор Азис.

Ето какво още гласи позицията на инж. доктор Хасан Азис, зам.-председател на Движение за права и свободи, зам.-председател на Националното съдружие на общините и кмет на Кърджали:

Наистина бяхме и сме на първа линия в битката с ковид. За мен персонално общините се оправиха може би най-добре от всички институции в битката с пандемията.

И по тази причина е значимо да ни бъдат подсигурени здравен протокол и минимални санитарни условия за осъществяване на транспарантен избирателен развой, който да подсигурява правото на глас и здравето на жителите на идните парламентарни избори.

Трябва да има и здравен протокол, още веднъж публикуван от Министерство на здравеопазването и ЦИК, за минималните условия при предаването и броенето на изборните материали, както и времето на престои на членовете на СИК в изборните пространства, през които ще преминат стотици и хиляди хора.

Очаквам да ни бъдат обезпечени и качествени, отговарящи на интернационалните условия персонални защитни средства за членовете на СИК.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР