Настояваме за отговорност от страна на главния прокурор за негови

...
Настояваме за отговорност от страна на главния прокурор за негови
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Няма война с прокуратурата, има правова държава

Настояваме за отговорност от страна на основния прокурор за негови дейности и бездействия, това не е война, а правова страна. Това съобщи в изявление за БНР министърът на правораздаването.

,,В хода на другите маневри се откриват дефицитите в нашето общество, имаме личностен и институционален проблем``, разяснява Йорданова по адрес на основния прокурор Иван Гешев.

Предвид това, че този Висш правосъден съвет (ВСС) няма да в профил Гешев, изгодата за обществото е, че ще бъдат осветлени другите зависимости, показа още тя.

Според нея в новия Висш съдебен съвет би трябвало да имаме експерти с опит и огромен морал.

На въпрос има ли нарушавания от страна на Министерство на вътрешните работи при арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова, тя означи, че от правна позиция Министерство на вътрешните работи има пълномощия да работи при условия на необходимост, но дали са били налице такива условия, ще се произнесе съдът.

По тематиката със закриването на профилираното правораздаване попита " къде са делата за корупция на високите етажи ".

Къде са следствията, къде са обвинителните актове? Големият проблем в действието на профилираното правораздаване е, че то фактически се изроди, не оправда упованията, с които беше основано. Специализираното правораздаване беше употребявано от прокуратурата най-много за подслушвания, за арестувания. По-голяма част от делата, които преглежда Специализираният съд, са по претенции за ограничения за неотклонение, за разрешаване за потребление на СРС, изясни министър Йорданова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР