Настояваме Народното събрание да възложи на българското правителство да започне

...
Настояваме Народното събрание да възложи на българското правителство да започне
Коментари Харесай

Нинова настоява правителството да започне преговори за ваксината "Спутник V”


Настояваме Народното събрание да разпореди на българското държавно управление да стартира двустранни диалози за доставка на имунизацията " Спутник V ” , съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, представена от БГНЕС.

В декларация от името на парламентарната група тя разгласи, че левицата ще внесе и подобен план на решение, призовавайки да бъде незабавно включено в програмата на работа на законодателния орган и прегледано преди разпускането му.

Нинова разкритикува провеждания от ръководещите развой на всеобща имунизация и прикани за търсене на опция с съветската ваксина, по сходство на Унгария, Израел и Словения.

" Правителството на Борисов не се оправи с нито една от последствията от рецесията с COVID-19. Нито здравната, нито икономическата, нито обществената. Сега е наред процеса по непринудено имунизиране и осъществяване на имунизационния проект. България е на едно от последните места в Европа и близо 2 месеца след началото на процеса, са направени към 135 хиляди ваксини, а една пета от ваксинираните са получили втора доза. Далеч по-добре стоят нещата в други европейски страни, където първенци са Дания, Италия, Испания, Словения. Много по-добре са и страните към нас – Гърция, където имунизираните са четирикратно повече ", съобщи Нинова.

Според нея с всеобщата имунизация в страната ръководещите са " зарязали националния имунизационен проект ", пускайки свободно имунизациите на " АстраЗенека ", което провокира опашки от искащи. " Какво се оказа след това – безпорядък и непросветеност. Карате персоналните лекари да вършат описи, а по-късно ги връщате, тъй като не са обезпечени имунизациите. Ако държавното управление работи по този начин по този въпрос, 70% от популацията ще бъде имунизирано през 2040 година ", счита водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР