Настоящият председател на Групата на 20-те индустриализирани и развиващи се

...
Настоящият председател на Групата на 20-те индустриализирани и развиващи се
Коментари Харесай

Предложение на Г-20: Създават глобален алианс за биогоривата

Настоящият ръководител на Групата на 20-те индустриализирани и разрастващи се страни - Индия, предложи основаването на световен алианс за биогоривата. Той ще има за цел да форсира създаването на устойчиви горива в поддръжка на световния енергиен преход.

Очаква се алиансът да бъде одобрен на срещата този уикенд в Ню Делхи. Повече от 15 страни би трябвало да се включат в енергийния съюз, измежду тях са Съединени американски щати, Канада и Бразилия.

 
Биогоривата са горива, които се получават от първични материали на хранителна или растителна основа. Например, захарната тръстика и царевицата са източниците за произвеждане на биоетанол през днешния ден.
Лидия Пауъл, енергиен анализатор в Observer Research Foundation

Климатичните промени са измежду главните тематики от дневния ред на водачите в Ню Делхи.

 
Производството на биогорива се подтиква, защото те отделят по-малко въглеродни излъчвания. Феномени като световното стопляне могат да бъдат смекчени, в случай че увеличим потреблението на етанол.
Правин Сривастава, вицепрезидент на Bajaj Hindusthan Sugar Ltd.

Биогоривата се употребяват основно за превоз - от пътнически транспорти до мореплаване и авиация. Експертите настояват и, че в бъдеще биогоривата могат изцяло да заменят изкопаемите горива в авиацията и при някои типове кораби.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР