Настоящият носител на Купата на България Нефтохимик 2010 (Бургас) ще

...
Настоящият носител на Купата на България Нефтохимик 2010 (Бургас) ще
Коментари Харесай

И Нефтохимик на финал за купата на България

Настоящият притежател на Купата на България Нефтохимик 2010 (Бургас) ще пази трофея на огромния край на шампионата в личната си зала " Младост ". Момчетата на Николай Желязков надиграха без проблеми с 3:0 (25:15, 25:18, 25:14) във втория полуфинал, игран довечера.
Така Нефтохимик се класира за огромния край на следващия ден (31 януари), където ще спори с първенците от Хебър (Пазарджик), които по-рано през днешния ден отнесоха другия хазаин на финалите Дея спорт с 3:0 гейма. Финалната среща е от 19,00 часа.
Финалът ще бъде повтаряне на борбата за трофея през 2019 и 2020 година, когато " тигрите " от Пазарджик завоюваха Купата на България. Сега Хебър може да завоюва трофея за трети път, до момента в който Нефтохимик може да го направи за 6-и път в своята история.
Началото на първия гейм беше равностойно до 3:3, след което Нефтохимик поведе с 6:3 след офанзива и обсада на Юлиус Фиркал и контра през центъра на Венцислав Рагин. Разликата набъбна до 11:5 след две отлични блокади на Николай Колев и Николай Учиков. Преднината на бургазлии продължи да пораства до 14:6 при сервис на Фиркал. Резултатът стана 21:11 след офанзива в навън на Александър Симеонов и неточност на Мартин Юруков от Пирин, след което Нефтохимик умерено взе гейма в своя изгода след 25:15 след сервис на Любомир Агонцев от разложани.
И втората част стартира по-добре за Нефтохимик, които поведоха с 4:2 след две отлични изяви на австрийския разпределител Александър Туш. Пирин съумя да изравни при 5:5 след две неточности на Юлиус Фиркал, само че бургазлии незабавно си върнаха преднината при 7:5 след обсада на Туш и ас на Калоян Балабанов. Разложани още веднъж стигнаха до тъждество при 8:8 и даже излязоха напред в резултата при 11:10. Нефтохимик реагира и си върна преимуществото при 13:11 след нов ас на Балабанов и контра блок-аут на Фиркал. Двата отбора продължиха равностойно до 20:18, след което разликата стана 23:18 след неточност при мрежата на Пирин и обсада на Венци Рагин. Нефтохимик без проблем завоюва гейма с 25:18 след мощна офанзива на Николай Учиков и контра на Рагин и поведе с 2:0.
Нефтохимик започва чудесно в третия гейм и бързо поведе с 4:1 и 7:2 след отлични изяви на Николай Учиков и Калоян Балабанов. Разликата продължи да пораства до 11:4 след ас на влезлия като запаса втори разпределител на бургазлии Любослав Телкийски, а по-късно на 14:5 след блок-аут и ас на Юлиус Фиркал. Впоследствие треньорът на Нефтохимик Николай Желязков направи редица промени, само че бургазлии резервираха преднината си до 23:14. В последна сметка Нефтохимик завоюва безпроблемно гейма с 25:14 след офанзива през центъра на Венцислав Трифонов, а с това и мача с 3:0, с което пък се класираха за огромния край на следващия ден, където ще пазят трофея си против Хебър.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР