Настоящият македонски външен министър Буяр Османи ще бъде кандидат за

...
Настоящият македонски външен министър Буяр Османи ще бъде кандидат за
Коментари Харесай

Буяр Османи е кандидатът на ДСИ за президент на Северна Македония

Настоящият македонски външен министър Буяр Османи ще бъде претендент за президент на Северна Македония.


Лидерът на " Демократичния съюз за интеграция " (ДСИ) Али Ахмети разгласи публично кандидатурата във видео послание от партийната централа в Мала Речица, съобщи БГНЕС.

Ахмети прикани македонските жители " да се обединят за най-важния референдум сега ": " НЕ на Русия, ДА на Европа " и да изберат проевропейски президент и вицепрезидент.

Според Али Ахмети отварянето на конституцията ще даде опция за осъществяване на Договора за добросъседство и продължение на европейската интеграция. ДСИ няма да взе участие в кабинет, който отхвърля да одобри конституционните промени.

" Решаващо значение в тази борба имат изборите, които ни предстоят - парламентарни и президентски. Затова ви помолим да останете дружно, да се наредите с нас за реализирането на настояванията ни от (от 2016 и 2020 г.) за конституционни промени и избор на президент и вицепрезидент на страната в Народното събрание, регистриране на българите и други общности в конституцията и да кажем изрично НЕ на Русия, и ДА на Европа. Пред вас давам твърда клетва, че няма да бъдем част от държавно управление, което няма да промени конституцията и ще отидем в съпротива, с цел да се борим и победим екзистенциалните закани за нашата страна ", сподели водачът на партията.

Първият тур на президентските избори ще се организира на 24 април, а вторият на 8 май. Заедно с втория тур ще се проведат и парламентарни избори. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР