Настоящият финансов министър на Република Северна Македония Димитър Ковачевски бе

...
Настоящият финансов министър на Република Северна Македония Димитър Ковачевски бе
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски замества Зоран Заев като лидер на СДСМ

Настоящият финансов министър на Република Северна Македония Димитър Ковачевски бе определен за нов водач на СДСМ на състоялите се през вчерашния ден вътрешнопартийни избори, съобщи организация МИА.

Ковачевски завоюва 37 649 гласа против съперниците си за поста Йован Деспотовски, който получи 3319 гласа, и Фросина Ременски, която събра 2836 гласа. Отделно 602 гласа са регистрирани като невалидни.

Предшественикът на Ковачевски Зоран Заев бе определен за водач на СДСМ през 2013 година Заев разгласи през октомври, че ще се отдръпна както от председателския пост в СДСМ, по този начин и като министър-председател след провалянето на партията на локалните избори. На 26 ноември централният комитет на СДСМ утвърди оставката му.

" В момента страната ни води договаряния с България, които са основани върху европейските полезности. В тях се зачитат всички признати резолюции. Ще продължим в този дух. След като сме получили четири позитивни отчета на Европейската комисия, в този момент е време Европейският съюз да дефинира дата за осъществяване на първата междуправителствена конференция и за започване на договаряния за присъединение ", сподели Ковачевски в първото си обществено изказване, представен от БГНЕС. Така той отговори на въпроса по какъв начин ще позволи разногласието сред РСМ и България, в случай че получи мандат за сформиране на новото държавно управление в Скопие.

Новият водач на СДСМ заяви, че в управителните органи на партията към този момент са почнали диспути за бъдещите назначения в държавното управление, само че би трябвало да се изчака решението на Централния съвет на СДСМ. " Разговорите към този момент са почнали за поемането на отговорност в новото държавно управление, което значи и назначението на избрани позиции. Предлагането на министри, вземането на кадрови решения се прави от органите на партията...Ще изберем лица, които по най-хубав метод ще извършват програмата на СДСМ ", сподели новият водач на СДСМ.

Ковачевски е роден през 1974 година в Куманово. Има докторска степен по стопанска система и е асоцииран професор на Университета Американски лицей в Скопие. Учил е в американския лицей в Скопие, а преди този момент учи в Минесота, Съединени американски щати. През 2011 година специализира (ExEd по цифров маркетинг) в бизнес учебното заведение в Харвард и в икономическия факултет в Подгорица, Черна гора. Неговият татко е някогашен кмет на Куманово и някогашен дипломат в Черна гора.

Ковачевски е работил в редица телекомуникационни оператори като Дойче телеком, One -vip и A1. Участва в голям брой бизнес инициативи в Литва, Словения, Турция. През миналата година той бе част от Икономическия съвет на македонското държавно управление, което трябваше да се оправи с провокациите на пандемията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР