Настоящите мерки за влизане в Гърция са удължени с още

...
Настоящите мерки за влизане в Гърция са удължени с още
Коментари Харесай

Удължават с две седмици мерките за влизане в Гърция

Настоящите ограничения за влизане в Гърция са удължени с още две седмици. Документът за Covid-19, т.е. документ за имунизация или удостоверение на заболяване или негативен PCR/бърз тест, дружно с запълнен формуляр PLF към момента са нужни за пътешестване до Гърция, а неимунизираните и тези които не са минали заболяването, ще бъдат тествани при влизане в страната. Това гласи новото министерско решение „ Предварителни условия за влизане в страната за ограничение на разпространяването на Covid-19 “, което към този момент беше оповестено в Официален вестник на Гърция и влезе в действие тази заран, е годно до 26 ноември 2021 година

В същото време съвсем едни и същи документи, като се изключи формуляра PLF, са наложителни за влизане в затворени обекти в Гърция, като се изключи супермаркети, хранителни магазини, бензиностанции, аптеки и църкви, като се има поради, че ограниченията, въведени последно в Събота в Гърция важат и за туристите.

За тези, които пътуват с негативен тест без значение от поданството и метода на влизане в страната и идват в Гърция от: Египет, Албания, Аржентина, Северна Македония, България, Бразилия, Грузия, Куба, Обединени арабски емирства, Индия, Китай, Либия, Мароко, Пакистан, Русия и Турция, причина за влизане е приемане на негативен резултат от наложителния PCR тест/бърз тест на входните точки в Гърция. Задължителното проучване не се ползва за пътуващи, които имат годен документ за имунизация 14 дни след втората доза или удостоверение на заболяване през последните шест месеца.

Лицата, пътуващи с доказани случаи, т.е. близки контакти на тези, които са позитивни за Covid-19, имат опция да се върнат в страната си същия или на идващия ден, при изискване че получат два негативни резултата от два теста (PCR или Rapid), направени в границите на 24 часа и по време на пътуването носят маска N95.

В случай, че пътуващите с доказани случаи остават в страната и не са били имунизирани или не са имали Covid-19 през последните шест месеца, те би трябвало да бъдат в изолираност за 14 дни след последния контакт с позитивното лице, без да бъдат тестван или седем дни карантина и на седмия ден да се направи PCR тест.

Ако близки контакти са били имунизирани или са имали Covid-19 през последните шест месеца, тогава не се изисква карантина, само че те би трябвало да бъдат тествани с PCR тест при влизане в страната.

За нарушение на законовите ограничения и отговорности са планувани санкции от 500 и 5000 евро. По време на престоя си в Гърция туристите би трябвало да съблюдават ограниченията, които се ползват навътре в страната. 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР