Настоящата препоръка да послужи пред държавните органи при кандидатстване в

...
Настоящата препоръка да послужи пред държавните органи при кандидатстване в
Коментари Харесай

Експолицай: Живко Мартинов издава „документи” на свои хора за започване на работа без конкурс

”Настоящата рекомендация да послужи пред държавните органи при кандидатстване в държавната администрация ”, щемпел на партия ГЕРБ и автограф на тогавашния й добрички водач Живко Мартинов – това съдържа документ, който дългогодишният служител на реда Кирил Костов има.
Костов уточни в предаването " Тази заран ", че е бил член на партията, само че демонстративно е срязал партийната си карта: „ Не можех да се съглася с хора като Живко Мартинов – какво вършат, по какъв начин кадруват, по какъв начин се месят във всички държавни институции”.

По думите му, с документи, издадени от хора на ГЕРБ, състезанията в държавните институции се опорочават.

По телефона се включи и самият Мартинов, който напусна Народното събрание поради подозрения, че е злоупотребявал с името на премиера за да се снабди с 4 тона суджук, 60 кг пастърма и филе „ Елена”. Той призна, че му е известно за съществуването на показания от Костов документ.

„ Някой очевидно е желал да спомага – от офиса, от самия личен състав, на собствен приятел”, съобщи Мартинов. Той акцентира, че в никакъв случай не е подписал и подпечатвал сходни рекомендации, казусът бил от от дълго време и нямал време да проверява злоупотребата.

Кирил Костов уточни, че разнообразни хора му разказали за неприятни практики в Добрич и по този начин се стигнало до подаването на сигнала до прокуратурата, който прерасна в следствието на „ Суджукгейт”.

„ Всички очевидци сме заплашвани, тормозени”, призна той и описа за съответни случаи в Кранево от лятото. Тогава с обидни думи и жестове се обърнал към него и фамилията му Люцкан Малджиев, наследник на различен от обвинените за аферата – Петър Малджиев. Освен това Агенцията по храните затворила обекта на брачната половинка му, което довело до дело, извоювано от фамилията.

Подобна история описа и различен очевидец – Людмил Ганчев. Той съобщи, че е бил заплашван от Малджиев-старши в центъра на Добрич.

По-рано, през 2010 година, още един от обвинените – тогавашният полицейски началник Веселин Колев, принуждавал Ганчев да предложи рушвет на арбитър от Районен съд – Добрич за магистратът да бъде злепоставен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР