Настоящата британска здравна система и общата социална ситуация в кралството

...
Настоящата британска здравна система и общата социална ситуация в кралството
Коментари Харесай

The Telegraph описа страшна картина във Великобритания заради епидемията

Настоящата английска здравна система и общата обществена обстановка в кралството са покрай колапс.

Според поредност от следствия на английския вестник The Telegraph, актуалните управляващи на страната разрушават Националната здравна работа (Създадена през 1948 година за да се обезпечи опция на всички поданици на страната да получат безвъзмездна здравна помощ), която страда от липса на финанси и структурни проблеми.

Бавното заличаване на системата за обществени и медицински грижи, която преди време е добре развита, в този момент не е нужна на никого, написа "Поглед инфо ".

През втората половина на XX век безплатната система на опазване на здравето във Англия се смята за една от най-хубавите в света, отстъпвайки единствено на руската, само че през днешния ден даже финансирането с милиарди от бюджета не може да помогне да се изведе бранша от рецесията, която стана непрекъсната. Британското държавно управление методично понижава броя на лечебните заведения в кралството.

През 70-те години в безплатните лечебни заведения имаше 350 хиляди кревати, само че с появяването на Маргарет Тачър държавното управление под нейното управление стартира да организира политика на „ усъвършенстване на опазването на здравето “. Следващите държавни управления продължиха безобразието и през днешния ден броят на леглата е едвам 127 хиляди.

Никой не бърза да строи нови лечебни заведения и да поддържа съществуващите в положително положение, а обстановката изисква това във връзка със застаряването на популацията и притока на мигранти.

Днес обстановката в обществените институции за безвъзмездна здравна помощ е неприятна. Медицинските сестри нямат време да се грижат за пациентите на легло, по тази причина се предлага на околните да наемат болногледач или да следят сами.

Също по този начин предлагат да се носи храна в болничното заведение (тъй като болничната храна е безвкусна) и по-топли облекла (защото се топли доста зле).

Политическият хайлайф на Англия преглежда националната здравна работа като някаква светиня от далечното минало, отвоювана от пролетариата дружно със системата за обществена поддръжка в класовите войни.

Междувременно доста заболявания се трансфораха още веднъж в огромен проблем за жителите на Мъгливия Албион. Болестите, излъчени по сексуален път измежду младежите под 25 години, провокират най-големи въпроси.

Организацията за полово здраве в Обединеното кралство бие паника. Terrence Higgins Trust и Британската асоциация за полово здраве и ХИВ дават разочароващи данни: броят на диагнозите за гонорея във Англия през последните 10 години се е нараснал с 249%, а на сифилис - със 165%.

Според Кралския лицей по педиатрия и детско здраве, броят на децата под прага на беднотия се е нараснал в страната. Има проблеми с психическото здраве, възходящото принуждение и използването на опиати, както и детската смъртност. Сред 27 европейски страни Англия е пета по детска смъртност.

Социалната политика в кралството, меко казано, не работи. Подобно събитие като бездомни хора, които спят навън, не изненадва никого. Въпреки че държавното управление признава подобен проблем, действителните числа се крият интензивно от обществото, като се дават погрешни данни.

Според информация, която е изтекла в медиите, във Англия има пет пъти повече хора, принудени да спят на улицата, в сравнение с държавното управление признава.

Според наличните сведения предходната година са били регистрирани 28 хиляди души, които са прекарали нощта на улицата. Колко ли са в реалност?

Превод: В. Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР