Настолна образователна игра напомня за опасностите за климата, създавани от

...
Настолна образователна игра напомня за опасностите за климата, създавани от
Коментари Харесай

Настолна образователна игра обговаря опасностите за климата

Настолна просветителна игра припомня за заплахите за климата, създавани от индивида. По ексцентричен и провокативен метод " Terra Futura " има за цел да направи хората по-съпричастни с климатичните промени. Днес от 18 часа в клуба за настолни игри " Абордаж " е първото показване на настолната игра .
Играта е част от плана " Game On ", по който фондацията работи от 2019 година Проектът обговаря климатичните промени посредством игрови метод , изясни пред БНР Петър Ванев от Фондация " Биоразнообразие ".

По думите му посредством игра човек може да научи повече за кръговата стопанска система и замърсяването във всеки негов аспект.

" Чрез подредбата на едно поле от карти човек събира разнообразни запаси – може да са финансови, може да са материални. Вследствие на добиването на тези запаси се основава и замърсяване, което е неизбежно. Всички ние, с всяко решение, което вземаме като потребители, способстваме за някакъв детайл на замърсяване . Дори с пазаруването на храната, която ядем, превоза, който употребяваме. Важно е да се срещнем по какъв начин можем да понижим нашия въглероден отпечатък. "

Играта е предопределена за лица на над 10-годишна възраст.

Инициаторите от Фондация " Биоразнообразие " са решили с всяко продадено копие от играта да подарят друго на читалища, екоклубове и кръжоци .

Повече по тематиката чуйте от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР