Наставникът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола определи Атлетико Мадрид като

...
Наставникът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола определи Атлетико Мадрид като
Коментари Харесай

Гуардиола: Тази вечер ще измисля невероятна тактика и утре излизаме с 12 човека!

Наставникът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола дефинира Атлетико Мадрид като също толкоз мощен, колкото би могъл да е всеки един съперник, тъй като на 1/4-финалите в Шампионската лига слаби тимове няма. Каталунецът изрази своето задоволство от позицията на своя тим, тъй като тя значи, че те не престават напред в надпреварите и с приближаване края на сезона още веднъж имат опция да се борят за титли.

“Всеки съперник е сложен на този стадий. Всеки тим има собствен жанр на игра и ние би трябвало да се приспособяваме. Няма да се впускам в спор за стиловете - в случай че ние победим, значи сме били прави, същото важи и за тях. Разликата ще я създадат играчите, само че аз не мисля за това. Тези мачове, тъй като в противоположен случай това ще значи, че сме отпаднали, а е наслаждение да сме на този стадий и през април и май да се борим за трофеи. Един неприятен резултат на този стадий би означавал, че си навън от шампионата ”, разяснява треньорът на “гражданите ”.

След това той се насочи към самата специфичност и тактическите особености на дуела на следващия ден.

“Смятам, че хората постоянно имат неправилна визия и мислят, че Атлетико играе доста по-дефанзивно от действителността. Диего Симеоне не желае да поема опасности, когато играчите му построяват офанзивите си, само че това не значи, че нямат качество в последната третина. В Шампионската лига постоянно мисля доста върху тактиката, тъй като считам, че ще е доста скучно, в случай че играем по еднакъв метод. Утре ще видите какво съм измислил. Ако хората си мислят, че играем по еднакъв метод против Атлетико и Ливърпул, то бъркат. Понякога пресилвам и се получават глупави тактики, само че довечера ще се вдъхновя и ще измисля невероятна тактичност. Ще излезем с 12 индивида! Ние имаме опит в такива мачове, само че от време на време едно неверно решение може да ти коства всичко, тъй като сега футбола е ужасно бърз. Утрешният ден въпреки всичко не е решителен, тъй като има и втори мач в Мадрид. Освен това към този момент няма предписание за гол на непознат терен, а ние отпадахме три пъти поради него. Сега към този момент просто би трябвало да играеш допустимо най-добре ”, съобщи Гуардиола.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР