Настъпват много важни дни за бъдещето на Спортист на 2022

...
Настъпват много важни дни за бъдещето на Спортист на 2022
Коментари Харесай

Става ли чудото! Какво се случва с Везенков

Настъпват доста значими дни за бъдещето на Спортист на 2022 година у нас Александър Везенков.

Отборът от НБА Сакраменто Кингс стартира през днешния ден договарянията с Александър Везенков за бъдещето на българската баскетболна суперзвезда.
-->
В последния сезон Сашо блестя с екипа на гръцкия Олимпиакос, стигна край в Евролигата (загубен от Реал три секунди преди края), завоюва купата на страната бе определен за MVP на европейския баскетбол.

Но правата му за НБА са в Сакраменто, който го е присъединил в проектите си за идващия сезон. За да го вземе, от 23 до 30 юни тимът би трябвало да се контракти с Везенков, а на гръцкия клуб да заплати 1 милион $ закрепена сума.

Договорката би трябвало да стане до 30 юни, когато стартира пазарът на свободните сътрудници зад Океана.

 Везенков е твърдо в проектите на Кингс и ще му бъде препоръчан контракт за към 10 милиона $ на сезон, с цел да подпише и да стартира в Сакраменто още от тази есен. Тимът ще гони присъединяване в плейофите и Саша е част от пъзела, който се чака да сглоби в гонене на тази цел.

Парите, които Везенков ще печели в Пирея, ще бъдат не чак такива като в Щатите, само че сигурно ще бъде препоръчано преструктуриране и нарастване на заплатата му от гърците.

До седмица  ще узнаем дали ще имаме втори българин в НБА след Георги Глушков и по какъв начин ще продължи кариерата на най-ярката ни спортна звезда сега, Спортист №1 на България за 2022-ра.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР