Настанените в хотели бежанци ще трябва да ги напуснат до

...
Настанените в хотели бежанци ще трябва да ги напуснат до
Коментари Харесай

От последните минути: Местят бежанците от хотелите с извънредни влакове

Настанените в хотели бежанци ще би трябвало да ги изоставен до 31 май. Те ще бъдат пренасочени към държавни бази. Преместването на украинците ще стане главно с влакове. Това стана ясно по време на брифинг на оперативната координационна група към правителстеото.

За задачата ще има изключителни композиции, а към постоянните влакове ще бъдат добавени специфични вагони, с цел да бъдат отделени украинците от останалите, изясни зам.-министърът на превоза Владимир Върбанов. Прехвърлянето ще стане на групи – първо възрастните и болните хора, по-късно майките с деца и най-после всички останали. Няма да има делене на фамилии, безапелационен бе той.

Сега към 63 хиляди украински жители са настанени в 1204 места за заслон все още, съобщи заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева. В момента се приготвят документите за второ заплащане, което ще е за април.

Първото заплащане е за близо 15,280 млн. лева за 350 000 нощувки.

До края на идната седмица ще стартира и второто заплащане. До момента са подадени 565 заявки от лица извършващи активност в обектите. Самите обекти се чака да бъдат над 1000
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР