Насроченото за утре (2 април) заседание на парламента, на което

...
Насроченото за утре (2 април) заседание на парламента, на което
Коментари Харесай

Отложиха извънредното заседание на парламента

Насроченото за на следващия ден (2 април) съвещание на Народното събрание, на което трябваше да бъде разисквана актуализацията на бюджета, се анулира. Това стана ясно след извършения председателски съвет в Народното събрание.

Лидерите на парламентарните групи се събраха тази заран, като са разискали и концепцията за отдалечено съвещание, само че дефинитивно решение ще бъде признато, откакто станат известни резултатите от пробите за ковид на всички народни представители.

Тестването се наложи, след беше обявено, че депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов е инфектиран с Covid-19. Той е признат в болница, а водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че сътрудника му се усеща обикновено.

Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова разяснява, че идната седмица народните представители наложително би трябвало да се съберат, тъй като Конституцията не разрешава отдалечено да се взимат решения.

" Имаме три значими неща, които би трябвало да се прегледат. Трябва да приемем Закона за енергетика, който ще даде опция сметките на хората да бъдат облекчени и предприятията да получат глътка въздух. Става дума за понижението на цената на газа със задна дата от предходната година. Надявам се другата седмица да гледаме и актуализацията на бюджета, както и Закона за изключителното състояние ", уточни Стоянова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР