Насроченото за днес, 21 декември, дело за убийството на аптекарката

...
Насроченото за днес, 21 декември, дело за убийството на аптекарката
Коментари Харесай

Отложиха делото за жестокото убийство на Ери Пехливанян

Насроченото за през днешния ден, 21 декември, дело за убийството на аптекарката Ери Пехливанян, е отсрочено за 23 януари 2023 година, заради заболяване на съдията докладчик

Това оповестиха от Русенския областен съд. Припомняме, че на 21 ноември тази година делото бе отсрочено още при разпоредителното съвещание поради правосъден заседател.

Двамата обвинени - Михаил Михов и Гарабед Веринян ще дават отговор пред съда по три обвинявания, като умишленото ликвидиране е най-тежкото от трите закононарушения, за което законът планува отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, оповестява.

До закононарушението, осъществено на 11 януари 2022 година, се е стигнало, откакто 56-годишната Еранухи Пехливанян е била следена от към месец от двамата причинители. Те са знаели, че носи със себе си огромни суми пари в брой. Михаил Михов я е причакал пред автомобила ѝ, като се е показал за служител на реда. Отнел със мощ 20 000 лв., сложил ѝ белезници, след което трансферирал дамата в колата на съучастника си Гарабед Веринян. Двамата са я отвели до дома ѝ, където са отмъкнали още 45 000 лв.. Впоследствие решили да я убият, с цел да не ги разпознаят. Няколко дни по-късно двамата са задържани от полицията.

По досъдебното произвеждане са разпитани 10 очевидци, назначени са 25 експертизи и са изискани и получени голям брой информации. Проведени са претърсвания, огледи, очни ставки. От обвинените са конфискувани мобилни телефони, пари в брой, автомобил, облекла, принадлежности, документи и други.

По искане на Окръжната прокуратура в Русе са наложени обезпечителни ограничения на цялото имущество на двамата обвинени – запор на леки коли, запор на банкови сметки и забрана на недвижими парцели. Това е обвързвано с обвиняването за обир на сумата от 65 000 лв., където в закона е планувано и наказване конфискация на имуществото.

Двамата обвинени са с ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ от 17 януари 2022 година и са приведени от наблюдаващия прокурор в пандиза в Белене.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР