Наслушахме се на всякакви фантасамагории за спортната зала на Плевен.Това

...
Наслушахме се на всякакви фантасамагории за спортната зала на Плевен.Това
Коментари Харесай

Кметът Спартански: Това министерство е първото, което ни чу за спортната зала

" Наслушахме се на всевъзможни фантасамагории за спортната зала на Плевен ".

Това сподели кметът на града Георг Спартански, откакто министърът на младежта и спорта Радостин Василев даде обещание, че ще направи всичко допустимо градът да има нова спортна зала.

" Има решение на общинския съвет за остарелият терен до Кайлъка. Няколко пъти сме желали от разнообразни държавни управления. Но този състезателен министър и това държавно управление са първите, които ни чуха, че имаме проблем със спортната инфраструктура. Досега ни се отговаряше, че не сме приоритет, не сме от вярната страна на политическата укрепление. Подаваме планове, не се получава. А  от последната олимпиада от 3 златни медала,  2 са от Плевен. Мога да посоча още доста спортисти и очевидно, че новото управление на министерството вижда тези обстоятелства, знае какви са спортните триумфи освен в предишното, а и в сегашното ", сподели още Георг Спартански.

Той изясни, че сега процедурата по планиране на спортната зала е на масата на РИОСВ- Плевен за съгласуваното писмо и в Националния институт по културното завещание, който също би трябвало да има мнение във връзка с плановете, които са направени за смяна на общият организационен проект.

" Можем да създадем и лекоатлетическата писта плюс хотелска част, която да обезпечава на огромни надпревари, в това число межународни, опция и на спортистите да бъдат покрай спотното съоражение. Черешката е спортният плувен комплекс, който е също амбициозна наша цел ", сподели още Спартански. 

" Дано тези неща се случат, тъй като 40 години Плевен чака.  Комисията, която преглежда настояванията на всевъзможни институции, спортни клубове, в това число на общината за държавни пари за реновиране и създаване на спортни обекти, е разгледала нашия многострадален план, за който от няколко години получаваме отговор: За вас няма пари, не сте приоритет за отопление и климатизация на целият състезателен комплекс „ Спартак “, уточни още кметът Спартански. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР