Наследникът на една от най-старите руски благороднически фамилии е княз

...
Наследникът на една от най-старите руски благороднически фамилии е княз
Коментари Харесай

Княз Лобанов, българският гражданин от Лондон

Наследникът на една от най-старите съветски благороднически семейства е княз Никита Лобанов Ростовски. Роден е в България, само че връща българското си поданство на 84-годишна възраст и на изборите за парламент на 4 април гласоподава за първи път като български жител.

Княз Никита Лобанов е роден и израснал в София, където приключва и междинното си обучение. През 1951 година става първенец на България по плуване при юношите.

Снимка: btvnovinite.bg

А по-късно политическата система трансформира житейския му път и той емигрира във Франция, живее в Англия и Съединени американски щати, където учи и работи като геолог, а по-късно и като банкер. Князът е международно прочут колекционер на изобразително изкуство, донор и филантроп. Категоричен е, че правото на избор е значимо.

„ Друга опция нямах, защото получих паспорта и това бяха първите избори, на които можех да се възпллзвам от поданството си “, споделя княз Никита Лобанов.

На 11 години е вкаран в пандиза, в резултат на което името му става предмет на интернационален скандал. За освобождението му от софийския затвор се намесват военачалник де Гол и Организацията на обединените народи. Тогава осъзнава и какъв брой е значима свободата и защо може да се употребява тя.

„ Когато бях пандизчия нямах опция да кажа нищо, и по-късно, като живеехме в комунистическа България беше същото. Сега ми е кеф да приказвам искрено това, което мисля “, показва княз Никита Лобанов.

Снимка: btvnovinite.bg

С големия си опит князът обобщава смисъла от житейските и политическите ни избори с едно изречение: „ Смисълът на живота е да бъдеме щастливи, всичко останало е елементи “.

На изборите в неделя българският жител княз Никита Лобанов -Ростовски ще гласоподава още веднъж.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР