Наскоро разговарях с художник, който беше непреклонен в твърдението си,

...
Наскоро разговарях с художник, който беше непреклонен в твърдението си,
Коментари Харесай

10 доказателства, че тенисът въздейства, колкото и изкуството

Наскоро разговарях с художник, който беше неотстъпчив в изказванието си, че спортът и тенисът като цяло не могат да се смятат за изкуство.

Неговото пояснение беше, че изкуството, без значение дали приказваме за музика, филм или картина, демонстрира страсти и усеща. Че с изкуството можете да споделите страстите и възприятията си с приятелите или колегата си, като по този метод създавате връзка с творбата на изкуството.

Тогава се запитах, дали в действителност тенисът не може да се смята за форма на изкуство? Не ни ли дава тенисът страсти и чувства… тъкмо като картина на Моне?

Какво се случва с нас, когато гледаме тенис

1. Ако сме почитатели на играта, прекосяваме през поток от усеща, когато гледаме тенис-мач. Може да почувстваме удивление, яд, пристрастеност, нерви, благополучие. Също по този начин прекосяваме през напрегнати страсти, изключително в случай че поддържаме обичания си тенисист в желанието му да завоюва.

Играта има хармония

2. Франсис Бейкън, прочут художник, сподели един път, че няма хубост, която да няма странности в пропорциите си. Тенисът може да бъде чудноват по метода, по който го считаме за хубав или противен.

Федерер: Дега в тениса

3. Някои хора считат, че Федерер играе прелъстителен тенис, който е елементарен за очите, до момента в който други считат, че Надал играе неприветлив, жесток тенис.

4. Той е един от най-изкусните майстори на ракетата на нашия век, за това и тенис залаганията за краен победител в Аустрелия Опън 2021 са с коефициент 7.00. Това е равнозначно на закупуването на картина от прочут художник, преди още да бъде основана, само че съвсем всички високоплатени майстори получават нужното самопризнание.

Фотопортрети с темперамент

5. Бившият тенисист Роби, постоянно приказва за фотоси на Федерер, които наподобяват „ като картина с маслени бои “. Той споделя за това по какъв начин фотосите на Надал са „ цялостни с сила “. Всичко това сигурно е субективно.

6. Но даже и по този начин, какъв брой пъти сте виждали картина, която може да включва тези характерности – негативни или позитивни, само че въпреки всичко ви държи заинтересован? За това става въпрос в тениса. Това не е единствено изкуство, а „ shortcut “ към друго място.

 10 доказателства, че тенисът влияе, колкото и изкуството

Надал: пламенният Пикасо

7. Рафаел Надал е състезател, който пуска всички свои страсти на корта. Имате възприятието, че сте спечелили точката с него и от време на време в миг на прочувствен изблик може да изимитирате маневрите му.

8. Усмихвате се след всяка негова победа и се чувствате тъжни от загубите му или противоположното, в случай че не сте почитател.

Когато рискът основава изкуство

9. Художникът, с който разговарях споделя, че тенисът не може да бъде изкуство, тъй като спортистите, които упражняват всеки ден вършат това само за да завоюват, а не да основават изкуство. Въпреки това, не е допустимо тези играчи да основават изкуство по нехайство! Когато тенисист основава несъмнено придвижване, с цел да удари топката, в доста случаи наподобява величествено. И както всеки художник има собствен личен жанр, по този начин и тенисистите имат своя почерк.

10. Основната разлика обаче е в самото изкуство. Един художник не може да сътвори еднакъв шедьовър два пъти. Тенисист може да сътвори своя шедьовър 100 пъти в един мач. Независимо от това, хубостта е друга за всеки човек. Винаги би трябвало да помним, че всички хора са цялостни с страсти. И всичко, което вършим в живота, е метод да засилим и усетим тези страсти. Тенисът, спорт, изпълнен със пристрастеност и чувство, ни оказва помощ да издигнем и освободим тези страсти и от нас зависи дали бихме желали да бъдем част от този свят или не.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР