Наскоро експертите и специалистите по хранене, посочиха коя е най-вредната

...
Наскоро експертите и специалистите по хранене, посочиха коя е най-вредната
Коментари Харесай

Коя е най-полезната бира

Наскоро специалистите и експертите по хранене, показаха коя е най-вредната бира за човешкия организъм. За страдание, става известно, че има такава. И това е плодовата бира, цитрусовата и тази, комбинирана с лимонада. А повода да не е целесъобразна за консумация е високото количество захар, което съдържа.
 Коя е най-вредната бира
Коя е най-вредната бира

Лека, лятна, свежа... само че надалеч от нея

И обичайно бирата се употребява не изключително добра популярност измежду хората, грижещи се за здравето. А това от време на време пречи на човек да се отпусне и да се повесели в добра компания, с чаша разхлаждащо питие в ръка.

Но, става известно, че нещата не са толкоз крайни. От Eat This, Not That се допитват до диетолози, които дават своето мнение по отношение на бирата и коя може да се дефинира като най-полезна.
 Снимка 628727

Според общоприетото мнение води до увеличение на тегло. Схващане, което не е неправилно.

се смята за макронутриент, както протеините, мазнините и въглехидратите, тъй като механически е източник на калории. Докато протеините и въглехидратите обезпечават 4 калории на грам, а мазнините - 9, алкохолът носи на организма 7 калории.

Но същинският проблем с алкохола се крие другаде. Той усилва килограмите заради метода, по който се метаболизира. Тялото метаболизира алкохола първо за сила, което води до струпване на калории от други източници под формата на мазнини. Наддаване на тегло нормално се дължи на неприятния избор на храна, до момента в който се пие алкохол.
 Снимка 628728

Освен увеличение на тежестта, бирата има отношение и към здравето на червата. Глутенът и други алергени като пшеницата са постоянно срещани в напитката. А това може да е проблем за всеки, който е податлив към възпаления или е сензитивен към глутен.

И все пак, става известно, че има един тип, който, може да се употребява с " чиста съвест ". И това е светлата бира. Колкото по-лека е бирата, толкоз по-добре, безапелационни са диетолозите.

Светлото питие е най-чистата форма на напитката. И има доста по-малко калории.
 Популярните типове бира и количеството калории, които съдържа всеки от тях
Кои са най-нискокалоричните типове бира

Има и такива

За предпочитане са и бирите без алергени. Много производители започнаха да се преценяват с потребителите със характерни потребности и основават даже питиета без глутен, основани на зърнени култури като ориз, просо, царевица, киноа. Тези разновидности нормално са с малко по-висока цена, само че си заслужават.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР