Наситеният с политически събития петъчен ден е съпроводен и от

...
Наситеният с политически събития петъчен ден е съпроводен и от
Коментари Харесай

"Мафия, мафия !", скандират протестите срещу хартиената бюлетина

Наситеният с политически събития петъчен ден е съпроводен и от протестни цивилен интензивности. Поводът - прокараните от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи през правната комисия на Народното събрание промени в Изборния кодекс. Допълващи прояви започнаха във Варна в 18 ч. пред постройката на общината, а и в Бургас в 18:30, също пред общинската постройка.

В дъждовния петък на митинга в София пред Народното събрание се събраха над 4 хиляди души. Надежда Йорданова от " Демократична България " съобщи пред събралото се голям брой, че ще бъдат положени всички старания, с цел да се подсигуряват почтени избори в България. " Право, което хартиената коалиция се опита да ни вземе с взлом``, сподели Йорданова. " Мафия, мафия! ", отвърнаха протестиращите по адрес на така наречен хартиена коалиция. 

Кирил Петков пък съобщи, че " българският Мадуро е Борисов " и че не би трябвало да разрешаваме ``на едни крадци да откраднат нашия вот``. А съгласно бившия председател на Народно събрание и народен представител от Политическа партия Никола Минчев ``както високата изборна интензивност понижава купения избор, по този начин високата гражданска интензивност понижава желанието на тези от другата страна на барикадата да вършат каквото са намислили ". С изявлението си той засяга така наречен ``хартиена коалиция`` на ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които гласоподаваха измененията в изборния кодекс.

 Преди обед край постройката на Народното събрание се събраха хора, проведени от Мая Манолова. Мотото на митинга бе " Чували с бюлетини ". Хората на Манолова не бяха доста.  

 

Протестът във Варна:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР