Насилието няма сезон, затова и общественият защитник иска по-всеобхватни мерки.

...
Насилието няма сезон, затова и общественият защитник иска по-всеобхватни мерки.
Коментари Харесай

Голямо Зло Почерни Живота На Толкова Много Жени, Но Мая Манолова Повече Няма Да Търпи! Железни Мерки!

Насилието няма сезон, по тази причина и публичният бранител желае по-всеобхватни ограничения.

Насилието е един от най-големите проблеми в нашето общество, безапелационна бе Манолова. Според нея има прекомерна приемливост към тези проблеми. Темата се е трансформирала в част от новините, по мнението й, а това би трябвало да се бори със законодателни ограничения, счита омбудсманът.

Тя упорства да се ратифицира Истанбулската спогодба, която се концентрира върху предварителната защита на домашното принуждение. Все още българският парламент не я е утвърдил, а в този момент се планува ратификация, само че без нужните предварителни законодателни промени. Това, съгласно Мая Манолова, е фиктивен метод.

Общественият бранител упорства за по-строги ограничения против насилниците, написа нюз.бг.

В България не престават да липсват задоволителен брой спешни центрове, които да приютят и окажат помощ на изпаднали в обстановка на домашно принуждение.
В София има единствено два центъра с потенциал под 50 кревати. Това е извънредно незадоволително, съгласно Манолова, която упорства за поддръжка на жертвите на домашно принуждение.

Според формалната статистика от 2014 г на Европейската организация за човешките права, всяка трета жена в Европа е жертва на физическо или полово принуждение. Статистиката се удостоверява и от СЗО - в световен проект една от три дами най-малко един път в живота си ще бъде жертва на физическо принуждение или полово посягане.

За България данните са близки - всяка четвърта жена у нас е жертва на домашно принуждение, а съгласно нови данни от септември 2016 цифрата е още по-шокираща - една от три дами търпи принуждение вкъщи.

Темата към момента остава табу, постоянно жертвите не знаят къде да потърсят помощ.

Според специалистите обстановката е даже по-трудна и рискова за децата, които са потърпевши или са станали очевидци на насилствени актове. Често те попадат в модела принудител - жертва и децата придвижват експанзията в учебното заведение. В момента у нас няма предмет или цялостна стратегия, ориентирана към създаване на познания на учениците от всички класове по тематиката за домашното принуждение. Български фонд на дамите желаят в просветителната стратегия да се вкара образователен предмет за домашното принуждение.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР