Насилие в столичен парк. Въоръжени охранители нападнаха група младежи. На

...
Насилие в столичен парк. Въоръжени охранители нападнаха група младежи. На
Коментари Харесай

Охранители нападнаха момчета в София, размахаха и оръжие ВИДЕО

Насилие в столичен парк. Въоръжени охранители нападнаха група младежи. На фрагментите виждаме, че те удрят едно от момчетата и хвърлят колелото на различен. Единият от охранителите е въоръжен и размахва оръжието против младежите.

Служителите във видеото са част от защитата, наета за „ София прайд “. Инцидентът става в Княжеската градина, когато са се изграждали оборудванията, пригодени за провеждането на събитието. 

„ Изключително непрофесионални дейности. Изваждането на нещо, което наподобява на огнестрелно оръжие е извънредно рисково. Охраната на всеобщи мероприятия е строго регламентирана от закона. Оръжия по принцип е неразрешено да бъдат носени и употребявани. Част от подготовката включва и възпиране от нападателни дейности вследствие на провокация “, сподели Милен Иванов, някогашен зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи.

Двамата нападатели са на 25 и 46 години, престъпно проявени и са арестувани за 24 часа. Образувано е досъдебно произвеждане. Фирмата, наела чиновниците, споделя, че те не са на трудов контракт и не им е предоставяно оръжие, осведоми bTV.

Според Милен Иванов законът изисква при подписване на контракт с охранителна компания да бъде показано удостоверение за съдимост. По думите му обаче компанията няма информация дали едно лице е престъпно проявено.

„ Това е персонална отговорност на охранителя. Няма механизъм, по който ръководителят на защитата на това мероприятие да претърсва какво носят охранителите по джобовете си “, сподели още Иванов. 

От „ София прайд “ споделиха,че се разграничават напълно от събитията и че съгласно тях става въпрос за битов случай.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР