Нашият модерен начин на живот очаква от нас да излъчваме

...
Нашият модерен начин на живот очаква от нас да излъчваме
Коментари Харесай

Живеете ли в съответствие със сезоните?

Нашият съвременен метод на живот чака от нас да излъчваме силата на едно постоянно лято – да се показваме блестящо, бързо и интензивно, с цел да изпълняваме всичките си функции и отговорности ден след ден, през цялата година. Не е изненада, че толкоз доста от нас са „ прегорели “ – даже най-яркият пламък би трябвало да се връща в тихия мрак. Понякога.
За наш шанс имаме необикновен инструмент – сезоните на годината, които да ни направляват и учат по какъв начин да съществуваме с берекет и лекост. Ако синхронизираме силата си с природата, която ни заобикаля, ние не изгаряме, а сме заредени и подготвени, когато е време да излезем и да заблестим.
Подобно на гальовен и умен преподавател, земята употребява своите сезони, с цел да моделира интервалите по кое време да си почине и да размишлява, по кое време да се пречисти и задейства, по кое време да свети блестящо и да твори и по кое време да се върне назад към себе си.
Нека се потопим в този натурален кръговрат, с цел да можем да открием подаръците и опциите, които предлага всеки сезон.

Зима


Студено е, дълга зимна нощ. Цялата мрачевина ни обгръща със своето одеяло от звезди и отмора и ни примамва да навлезем в мистерията, да се вслушаме в тишината, да потънем в тишината на снега. Предизвикателствата и подаръците на този сезон ни оферират своето неповторимо лекарство. Дните са къси, нощите са дълги – време е да намалите темпото, да си починете и в действителност да се възстановите.
Звуците са заглушени от снега, птиците са притихнали, мечките са надълбоко в своите бърлоги - време е да пътувате във вътрешността в себе си, да размишлявате, да медитирате и да мечтаете. Енергията на растенията е слязла в корените им – време е и ние да подхраним корените си, да се свържем с нашите фамилии и антични предшественици.
Яжте земни зеленчуци и супи. Цвеклото и морковите са придобили нова нотка на наслада с целувка от скреж. През това време могат да ни оказват помощ да презимуваме изкопаните през есента лечебни корени; джинджифил, ехинацея, ангелика, хрян и чесън поддържат кръвта ни топла и имунната ни система - мощна.
Именно в този мрак, в мистерията на празнотата, се ражда концепцията за сътворението. Малкото семе. Новата фантазия. Дърпането на сърдечната ни жилка. Душата ни извиква чувството за ново създание, нов план, нова концепция. В плодородния мрак срещаме семето.
През новата година можем да медитираме по какъв начин това семе може да порасне. Какви планове засаждаме и по какъв начин ще ги поддържаме и отглеждаме, с цел да могат да разцъфтят, да станат действителни и да процъфтяват, с цел да можем в последна сметка да пожънем тяхната годишна продукция през идващите сезони.

Пролет


Природата се разсънва от сън и ускоряването, което усещаме в нейния темп, е сигнал за нас да се отърсим от тишината и да се протегнем към нов напредък. Птиците стартират да чуруликат, дните стават по-дълги, слънцето е по-топло и по-ярко, нова трева пробожда пръстта и си проправя път нагоре с сила и наслада – цялата природа е нетърпелива да се впусне буйно в новия напредък.
Лечебните бурени покриват пробудената земя, предлагайки ни лекарството, от което се нуждаем, с цел да прочистим телата си от зимния сън, да пречистим кръвта си и да внесем малко хлорофил и сила в клетките си. Горчивината на пресни листа от глухарче отстранява застоя и подтиква храносмилането. Време е да усвоим това, което сме събрали през зимата, и да го превърнем в сила и напредък!
Бъдете нежни със себе си, когато вземете семето на вашите фантазии и започнете да му давате силата, от която се нуждае, с цел да пораства и да се демонстрира. Подкрепете тялото си с богати на витамини и минерали подхранващи билки, като коприва, лопуш, глухарче или алена детелина. Това е добър миг да внесете повече придвижване в тялото си с йога, стречинг или бързи разходки на открито на чист въздух.
Докато прекарвате повече време на открито, забележете по какъв начин природата подхранва новия живот и следвайте нейното управление – подсилвайки жизнеността, събуждаща се във вас.

Лято


Слънцето е блестящо, ние сме нараснали топлината и силата на активиране, основаване, проявяване! Дългите летни дни ни оферират гориво за по-дълги часове работа и наслаждение. Това е моментът да поемете новите планове и да постигнете плануваните цели! Хората са на открито, свързани са, поддържат връзка интензивно между тях, сътрудничат си, честват и купонясват. Горете блестящо, блестете със своята светлина, свържете се с вашата истина, възторг, храброст и наслада... и не забравяйте да не прегаряте!
Лесно е да се прекали. Обществото ни вижда единствено като мравки-черноработници. Родовата памет припомня непрестанно причинно-следствената връзка, че би трябвало да свързваме самооценката с продуктивността. В градината природата предлага обилие от съдружници, които ни оказват помощ да се охладим, като краставици и дини. Останете хидратирани, пийте вода и пресни сокове и се наслаждавайте на сурови охлаждащи храни.
Енергизиращият адаптоген като шизандра (китайски лимонник) е прелестен другар през летните месеци, който ще ви даде нескончаем искра, като в същото време подхранва тялото ви и укрепва имунната и нервната система.

Есен


Златистият мирис на циганското лято ни потапя във чудо. Дните са още дълги, само че светлината не е толкоз ярка и пареща – по-скоро се усеща по-зряло, като че ли тя се любува на усета си.Природата ни подканя да забавим темпото, да се насладим на сладостта и да оценим изобилието, което преживяхме тази година. Градините са цялостни със зрели плодове и зеленчуци, подготвени за бране. Време е да приберем плодовете на нашия труд и да благодарим за земята, за живота и здравето си, за благодатта. Денят на благодарността е празник на реколтата и силата на есента ни кани да честваме изобилието и да стартираме подготовката за зимата.
Ако имате градина, отдайте се на зареждане на мазето си с кореноплодни зеленчуци, правене на туршии, варене на конфитюри, сладка и сиропи. Отделете време, с цел да преброите благословиите си и да признаете упоритата си работа. Обърнете внимание на това, което работи и какво може да бъде усъвършенствано през идната година.
С есенното слънцестоене земята и всички нейни връзки стартират да потапят силата си по-дълбоко в себе си. Листата стават кафяви и падат на земята, умират и се връщат назад във безконечния компост на нашата екосистема. Енергията на гибелта, разпадането и прераждането е с мощна конструкция, доста култури по света честват Деня на мъртвите, Хелоуийн и тънкия воал, който разделя живота от гибелта.
Цикълът се е завъртял и ние усещаме дърпането назад, във вътрешността към себе си - да размишляваме, да се любуваме на ароматното съществуване и да се подготвим за друго пътешестване - по-дълбоко в мистерията на тишината. Ние сме един оборот към слънцето по-мъдри, време е да интегрираме опита, който събрахме, и да се спуснем в плодородната мрачевина, където още веднъж ще срещнем искрата на източника, която предвещава ново начало.
Остани любопитен!Ник Полици
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР