Наши сънародници се върнали от Италия и тръгнали на зъболекар

...
Наши сънародници се върнали от Италия и тръгнали на зъболекар
Коментари Харесай

Нашенци се върнали от Италия, юрнали по зъболекари

Наши сънародници се върнали от Италия и тръгнали на ортодонт без да предупредят, че идват от рискови дестинации с заболели от ковид. Възмущението от неналичието на отговорно гражданско държание изрази доктор Кантарджиев по време на постоянния брифинг на спешния щаб.

" Културният човек съблюдава 14 дни своята карантина ", подсети и доктор Кантарджиев. Той даде образец за безконтролно държание от наши сънародници, върнали се от пламналата с ковид Италия. " Жени, върнали се от Италия, потеглят по ортодонт и не помнят да кажат ", възмути се епидемиологът. " Те би трябвало да кажат " Върнах се от Италия преди четири дни и от два дни имам температура, гърлобол, а не " я да ме прегледаш, забравих да ти кажа, че преди три дни се върнах от чужбина ".

Той още веднъж подсети на българите,  които са били в контакт с заболели от ковид или си идват от рискови кътчета на света, да не хукват по лекари и зъболекари, като слагат под риск останалите хора, а да се обаждат по телефона.

Капацитетът на Инфекциозната клиника във ВМА е привършен, закриват психиатричната клиника, с цел да отворят места за заболели. Все още няма регистриран случай на ковид у нас, стана ясно пък от думите на шефа на щаба - ген. Венцислав Мутафчийски.

" Инфекциозните отделения са цялостни, изключително в Източна и Централна България. След разбор ще изпратим писмо за бърза реакция от Министерство на здравеопазването да свикат неотложно шефовете на регионалните лечебни заведения, с цел да рапортуват какви са спомагателните сили и средства за битка с ковид инфекцията ", заяви той.

Най-големият скок на инфектирани е в Италия -  580 са случаите там, а умрелите над  - над 100. В Иран се разраства епидемията с 3000 случая, а Германия и Франция отиват към 300. Беше регистриран и болен от ковид в Словения, даде статистиката шефът на ВМА.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР