„Нашето общество търси и има нагласа към нови решения за

...
„Нашето общество търси и има нагласа към нови решения за
Коментари Харесай

Адв. Свилена Димитрова: Има болници с 60% орязани лимити в пика на пандемията

„ Нашето общество търси и има настройка към нови решения за развиването на пандемичната обстановка през последните 2 години. Много значимо е да сме спокойни, че здравето ни е обезпечено. Затова молим НЗОК да има успокоение в бранша. Това съобщи ръководителят на Българската болнична асоциация адв. Свилена Димитрова в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Темата за експертите е спешна в последните години. Те обаче се научиха да реагират гъвкаво “, заключи тя.

По думите ѝ през декември месец лимитите на лечебните заведения са били изкуствено орязани и доста лечебни заведения са се оказали с огромен дефицит на средства.

„ Не е обикновено в една обстановка, в която лечебните заведения са притиснати да би трябвало обществено да слагат въпроса за предели. Затова молим да не се слагат предели, а да се реализира по-качествен надзор. Различните лечебни заведения са с разнообразни орязани предели, като някои с 60%. Не би трябвало нещата да се случват по този метод. Не е обикновено до момента в който се опитваме да спасяваме хората, да се слагат изкуствено предели. Ние сме „ за “ това да бъдат осъществявани инспекции, само че не и да бъдат ограничавани лечебните заведения. Трябва да обърнем съществено внимание на болничния бранш “, акцентира ръководителят на Българската болнична асоциация.

Адв. Димитрова добави, че в пандемията не е имало върнати пациенти, макар че личният състав е на лимита на силите си. Тя добави, че би трябвало да се откри особено решение за лечебните заведения. Според нея болничните структури би трябвало да бъдат участници в преговорния развой с НЗОК.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР