Нашествията на комари през лятото е нещо, което помрачава приятните

...
Нашествията на комари през лятото е нещо, което помрачава приятните
Коментари Харесай

8 причини, заради които комарите ви хапят

Нашествията на комари през лятото е нещо, което помрачава приятните прохладни нощи. Освен противен сърбеж обаче, те могат да пренесат и някои рискови заболявания като малария, вируса Зика и жълта тресчица. Ново проучване демонстрира, че хората в действителност стават жертва на комарите поради редица фактори, които зависят от това кои типове живеят покрай нас. Business Insider разгласява някои от изводите от проучването, които изясняват за какво комарите намират кръвта ви за неустоима и по какъв начин може да не бъдете толкоз привлекателни за тях.
Действат ли средствата против комари?

И това е забавно: Гл. ас. Огнян Миков: Тигровите комари не могат да ни заразят с рискови заболявания!

Въглероден диоксид
Тялото ни естествено създава към 2,3 кг въглероден диоксид дневно, който преработваме с белите дробове. Всички ние би трябвало да дишаме, тъй че не мислете, че задържането на дъха през целия ден ще ви избави от комарите. Въпреки това те избират хората, които отделят повече от общоприетите равнища на въглероден диоксид. Това се случва при бременните дами и хората с наднормено тегло.

Млечна киселина
Комарите обичат млечната киселина, която тялото ни създава, до момента в който работим. Тя се освобождава от потта, което ни прави „ съществена мишена”. Не е целесъобразно да стоим наоколо до езера или влажни зони.

Бира
Тази вест ще разочарова мнозина. Някои изследвания демонстрират, че комарите се изкушават от хората, които пият бира. Това обаче се отнася за единствено един тип комари, тъй че няма да се наложи да се притеснявате прекомерно доста.

Нулева кръвна група
Ако сте с нулева кръвна група, стойте нащрек. Проучванията сочат, че има 83,3% по-голяма възможност да ухапят човек с тази кръвна група, в сравнение с с вид А. Също като при бирата, този факт се отнася единствено до един тип комари.

Гени
Съществува убеждението, че комарите могат да бъдат привлечени и поради генетичния код. Нещо в ДНК-то ви, излъчено през поколенията, може да стои зад „ любовта” на комарите към вас. Индикатор за това е, в случай че последва неприятна реакция на кожата след захапване, като да вземем за пример отичане или мощен сърбеж. Хората със сходна генетика постоянно имат едни и същи признаци след захапване.

Бактерии
Ето и една добра вест. Ако имате доста разнообразни бактерии по кожата си, комарите ще стоят настрани. Въпреки че не звучи изключително хигиенично, химикалите, които се съдържат в естествената миризма, могат да работят отблъскващо за насекомите. Все отново обаче добре е да се къпете по-често през лятото.

Бременност
През 2003 година в Судан е извършен опит, с цел да се откри дали комарите са по-привлечени от бременните дами. Резултатите демонстрират, че от 18 дами девет бременни привлекли доста повече комари, изключително тези, които пренасяли малария. Това може да се дължи на нарасналата температура и смяната на миризмата на дамата при бременност. Това още веднъж важи единствено за един тип комари.

Пол
Интересното е, че единствено женските комари хапят, защото хранителната стойност на кръвта оказва помощ за развиването на яйцата им. Те също по този начин избират да хапят повече мъже. Последиците за дамите след захапване обаче са по-тежки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР