Наш хотел в Благоевград отказва да приеме четирима италиански тенори

...
Наш хотел в Благоевград отказва да приеме четирима италиански тенори
Коментари Харесай

Срам с италиански тенори в България

Наш хотел в Благоевград отхвърля да одобри четирима италиански тенори поради боязън от ковид. В хотела тенорите, дружно с Врачанския симфоничен оркестър, би трябвало да изнесат концерт идната седмица, съобщи Българска национална телевизия.

Тенорите Федерико Серра, Федерико Паризи, Алесандро Дакриса и Джовани Мария Палмия са в България от началото на февруари и до момента са имали концерти в десетина града дружно с Врачанската Филхармония. На 13 март ще пеят и в Благоевград.

Вчера обаче резервацията им за нощувка в четиризвезден хотел в града била анулирана. Причината - поради нервността към ковид в хотела краткотрайно не настаняват посетители от Италия и Китай.

" Звъннаха ми от организация и попитаха за свободни места за датата 13-ти за 4-ма италианци. Много културно, доста вярно обясних на самата госпожа, че не можем да ги настаним, въпреки всичко се съобразяваме, има ковид. Имам 40 чиновници, имам посетители, няма по какъв начин да струвам тяхното здраве. Просто внимателно обясних на госпожата, че няма по какъв начин да ги настаним и госпожата беше доста учудена, че се грижим за нашите чиновници. Тя вика: " Похвално, доста се веселя " и това беше целият ни диалог ", изясни шефката на хотела Моника Югова (на снимката).

През последните седмици множеството посетители, които идват в хотела, се интересуват дали в него са настанени хора от Италия или Китай. " Първото нещо, което питат е имате ли настанени италианци, китайци, тъй като се тормозят. Хората се опасяват от такова нещо ", изясни Югова.

Досега не се е налагало да се анулират резервации на други посетители от Италия или Китай, защото през последните месеци сходни запитвания не е имало.

От няколко дни управлението на хотела се пробва да закупи термометри, с които постоянно да мери температурата на личния състав и на гостите. Термометри обаче мъчно се намирали комерсиалната мрежа. А четиримата тенори въпреки всичко ще имат концерт в Благоевград, множеството билети към този момент са продадени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР