НАСА възнамерява да продължи да работи с Международната космическа станция

...
НАСА възнамерява да продължи да работи с Международната космическа станция
Коментари Харесай

Международната космическа станция ще се разбие в Тихия океан

НАСА има намерение да продължи да работи с Международната галактическа станция до края на 2030 година, след което МКС ще се разбие в отдалечена част на Тихия океан, известна като „ Пойнт Немо “, предава CNN.

Създадена през 2000 година, галактическата лаборатория е обиколила 227 морски благи над Земята с повече от 200 астронавти от 19 разнообразни страни. НАСА съобщи, че търговски галактически платформи ще заменят МКС като място за съдействие и научни проучвания.

„ Частният бранш е механически и финансово в положение да създава и оперира търговски дестинации в ниската околоземна орбита благодарение на НАСА. Очакваме с неспокойствие да споделим уроците и оперативния опит с частния бранш, с цел да му помогнем да развие безвредни, надеждни и ефикасни дестинации в космоса “, сподели в изказване Фил Макалистър, шеф на комерсиалните пространства в централата на НАСА.

В отчета, показан пред Конгреса по отношение на прехода на Международната галактическа станция, НАСА съобщи, че проектът е МКС да падне на Земята в необитаемата зона на Южния Тихи океан - известна като „ Пойнт Немо “. В отчета се споделя, че излизането от орбита ще се случи през януари 2031 година

„ Пойнт Немо “ се намира на към 3000 благи от източното крайбрежие на Нова Зеландия и на 2000 благи северно от Антарктида. Смята се, че Съединени американски щати, Русия, Япония и редица европейски страни са потопили там повече от 263 части галактически отпадък от 1971 година, написа „ Сега “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР