NASA стартира нов уебсайт, предназначен за прогнозата за времето от

...
NASA стартира нов уебсайт, предназначен за прогнозата за времето от
Коментари Харесай

Преди да тръгнете: NASA вече предава прогнозата за времето на Марс

NASA започва нов уеб страница, предопределен за прогнозата за времето от Марс. Метеоролозите може да се забавляват на данните, само че за всички останали той е просто всекидневно увещание, че на Червената планета времето е пъклен студено.
Уебсайтът споделя дневен метеорологичен отчет с температура, атмосферно налягане и скорост напразно, събрани от InSight Lander , галактическият транспортен съд на NASA, който сега е ситуиран покрай екватора на Червената планета.

За елементарния човек, евентуално най-шокиращият аспект на ежедневния метеорологичен отчет е, че температурата постоянно пада под -10 градуса и доближава до -90 градуса. Може също по този начин да забележите, че е много прохладно – най-новата скорост напразно е записана при 50 км/ч. А атмосферното налягане, нормално към 700 паскала, е доста по-ниско от земното, където междинното атмосферно налягане на морското ниво е повече от 100 000 паскала. Но NASA не се интересува толкоз от времето, колкото от потреблението на тези показания, с цел да получи по-добро чувство за сеизмичната интензивност на Марс.

Специален датчик на InSight, наименуван Auxiliary Payload Subsystem (APSS), се употребява, с цел да засече източници на шумове, които могат да повлияят на сеизмометъра на сондата. APSS включва магнитометър – първият, поставян на повърхността на друга планета – който улавя промени в локалното магнитно поле. Задачата е сложна, тъй като рисковите температури, мощните ветрове и ниското атмосферно налягане могат да скрият точните данни при земетресение.

Това, което NASA в действителност желае да знае, е дали има сеизмична интензивност, която може да ни каже повече за това по какъв начин се е формирала Земята.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР