НАСА избра 18 компании да продължат да разработват космическа храна

...
НАСА избра 18 компании да продължат да разработват космическа храна
Коментари Харесай

Менюто на космонавтите - насекоми и водорасли

НАСА избра 18 компании да продължат да създават галактическа храна за астронавтите на дълготрайните задачи до Марс и други планети, като измежду спечелилите са производители на стекове от 3Д принтери и на артикули, съдържащи гъбички, протеини от инсекти и водорасли, заяви организация Юнайтед прес интеренешънъл.

Американската галактическа организация разгласи, че състезанието " Дийп спейс фууд челиндж " (Deep Space Food Challenge) e жизненоважен за запазване на здравето и положителното въодушевление и форма на астронавтите в интервалите на дълга изолираност. 

Близо 10 чиновници на НАСА с опит в производството на храни и галактически полети правят оценка предложенията на над 100 участници в състезанието, сподели Ралф Фрича, старши управител в НАСА.

Сред спечелилите е стек от 3Д принтер, препоръчан от консорциум " Мишън:Спейс фууд " от Калифорния. Една от фирмите в него е " Алеф фарм ", принтирала сполучливо стек през февруари тази година. В надзорния съвет на компанията са холивудската звезда Леонардо ди Каприо и отдръпналата се астронавтка Карън Найбърг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР