Нарушители на пътя са ударени със сериозна тесла от КАТ,

...
Нарушители на пътя са ударени със сериозна тесла от КАТ,
Коментари Харесай

Важно за шофьорите! Става страшно: Ако обжалвате глоба тя може да скочи 6 пъти

Нарушители на пътя са ударени със сериозна тесла от КАТ, в случай че решат да апелират санкция, като размерът на наказването им може да скочи до шест пъти.

Причината е, че „ Пътна полиция “ избира да събира задълженията си през частни правосъдни реализатори, таксите на които съществено усилват крайното платимо от водача.

Практика

Практиката става ясна от решение по правосъдно дело, за което извършител сигнализира в редакцията на изданието. От документа, публикуван от областен съд Ихтиман, излиза наяве, че жителят И. А. А губи дело против Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) – София-област. Той е обжалвал наложената му с фиш санкция за 400 лева от органа на реда за превишение на скоростта.

Съдът обаче удостоверява санкцията и осъжда пътния извършител да заплати 50 лева правосъдни разходи на регионалната полицейска дирекция. За Този дълг е публикуван изпълнителен лист, който е връчен на представител на ОДМВР, написа Телеграф.

Дълг

Оттам стартира и драмата за длъжника. Причината е, че за разлика от дължимата санкция, която отива в централния бюджет и затова се насочва за осъществяване към Националната организация по приходите, дългът за правосъдните разходи е по бюджета на ОДМВР и събирането му остава за самата полицейска конструкция.

Тя от своя страна се обръща към частен правосъден реализатор, който да събере дълга.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР